Recepty našich čitateľov

Hladovica

Potrebujeme: 250 g kyslej kapusty,

250 g údeného mäsa, 10 g sušených húb, 1 cibuľu, 50 g údenej slaniny, 800 ml vody, 1 bobkový list.

Postup: Kapustu zalejeme vodou, pridáme na kocky narezané údené mäso, huby, bobkový list a varíme, kým mäso nie je mäkké. Opražíme na kocky narezanú slaninu, speníme na nej narezanú cibuľu a pridáme do polievky. Krátko ešte spolu povaríme.

Tereza Jarčušková, Košice

Falošná majonéza

Potrebujeme: 2 dl mlieka, 2 vajcia, 30 g tuku, 1 ČL hladkej múky, 1 PL cukru, biele korenie, 1 ČL horčice, ocot alebo citrónovú šťavu, 1 - 3 PL kyslej smotany.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Do mlieka dáme žĺtky, soľ, tuk, stálym miešaním dobre zohrejeme. Pridáme múku vymiešanú s malým množstvom mlieka a uvaríme hustejšiu omáčku. Odstavíme, trochu vychladíme, pridáme biele korenie, vyšľahané bielka s cukrom. Dobre premiešame a necháme vychladnúť. Pridáme horčicu, citrónovú šťavu a toľko smotany, aby bola majonéza polotekutá.

Rybací šalát s ryžou a ovocím

Potrebujeme: 250 g rybieho filé, soľ, 2 PL octu, 150 g uvarenej ryže, 1 broskyňu (aj zaváraná môže byť), 1 kiwi, 1 pomaranč, šalátový olej, mletú škoricu, citrónovú šťavu.

Postup: Rybie filé pokrájame na kocky, vložíme do osolenej vody s octom. Privedieme do varu, povaríme 10 minút. Scedíme, pokvapkáme a dáme do misy. Pridáme uvarenú ryžu, očistené a pokrájané ovocie. Pokvapkáme šalátovým olejom, podľa chuti mletou škoricou a citrónovou šťavou a zľahka premiešame. Na 30 minút dáme do chladu. Marta Padová, Vyšná Rybnica

SkryťVypnúť reklamu

Krabí šalát

Potrebujeme: jeden balík krabích tyčiniek, jednu ošúpanú na štvrtinky rozrezanú a na kúsky pokrájanú šalátovú uhorku, 1 konzervu pokrájaného a stečeného ananásu.

Postup: Tieto tri surobiny zmiešame a necháme odstáť v chlade.

Marta Štiffelová, Dubnica nad Váhom

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  2. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  5. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  6. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  7. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  8. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 551
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 257
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 706
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 039
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 146
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 932
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 830
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 430
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu