Recepty našich čitateľov

Hubová polievka so strúhaným cestom

Potrebujeme: 40 g masti, 30 g hladkej múky, vodu, soľ, 100 g húb, 300 g zemiakov, 100 g hrubej múky, 1 vajce, zelenú petržlenovú vňať.

Postup: Z masti a múky pripravíme tmavú zápražku, zalejeme vodou, osolíme a necháme

prejsť varom, potom pridáme na malé kocky pokrájané očistené zemiaky a huby. Z múky a vajca pripravíme cesto, postrúhame ho na strúhadle, pridáme do polievky a varíme, kým všetko nezmäkne. Nakoniec pridáme nadrobno posekanú petržlenovú vňať. František Šingovský, Košice

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kyslá hubová polievka

SkryťVypnúť reklamu

Potrebujeme: 1 lyžicu oleja, 1/2 cibule, 150 g húb, soľ, bobkový list, mletú červenú papriku, 1 väčší zemiak, 2 dl mlieka, 40 g hladkej múky, ocot.

Postup: Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme umyté, očistené pokrájané huby a chvíľu podusíme. Pridáme vodu, soľ, bobkový list, mletú červenú papriku a varíme do polomäkka. Pridáme očistený, na kocky pokrájaný zemiak a dovaríme. V mlieku rozhabarkujeme múku a hotovú polievku zahustíme. Necháme chvíľu povariť a potom dochutíme octom. František Šingovský, Košice

Rybacia cesnačka

Potrebujeme: 250 g rybieho filé, 3 zemiaky, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice kečupu, 1 lyžicu krupice, 1 vajce, soľ, majorán, opražené chlebové kocky a postrúhaný syr.

Postup: Do hrnca dáme asi 1,5 litra vody, vložíme do nej kúsky rybieho mäsa, očistené na kocky pokrájané zemiaky a premyté krúpy. Pridáme soľ, roztlačený cesnak a uvaríme do mäkka. Do vriacej polievky pomaly zavaríme krupicu a primiešame rozšľahané vajce. Hotovú dochutíme majoránom. Pred podávaním do každej porcie dáme opražený chlieb a nakoniec posypeme postrúhaným syrom.

SkryťVypnúť reklamu

Denisa Mušková, Vojňany

Šošovicová polievka so sušenými slivkami

Potrebujeme: 350 g šošovice, 150 g sušených sliviek, 80 g oleja, 50 g hladkej múky, 100 g mlieka, ocot, soľ, cukor.

Postup: Prebratú a umytý šošovicu dáme variť do primeraného množstva vody. K napoly uvarenej šošovici pridáme sušené slivky a dovaríme do mäkka. Z oleja a múky urobíme svetlú zápražku, rozriedime mliekom, vlejeme do polievky a chvíľku povaríme. Dochutíme octom, soľou a cukrom.

Katarína Michalčíková, Košice

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 584
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 303
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 712
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 116
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 336
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 914
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 862
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 397
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu