Recepty našich čitateľov

Kapor vo farebnom cestíčku

Potrebujeme: Kapra, kapiu, zelenú papriku, vajcia, múku, soľ, vegetu, olej.

Postup: Ryby okoreníme a obalíme v múke. Z vajec, múky, soli a vegety urobíme cestíčko a nakoniec pridáme nadrobno pokrájanú kapiu a papriku. Všetko spolu vymiešame, obalíme v cestíčku a vyprážame. Denisa Mušková, Vojňany

Rybia polievka

Potrebujeme: hlavu z kapra, 100 g ikier alebo mlieča, 20 g cibule, muškátový orech, 100 g mrkvy, 50 g hladkej múky, 100 g zeleru, 2 dl mlieka, 100 g petržlenu, vegetu, 40 g masla, soľ, bagetu, 10 g tuku, petržlenovú vňať.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Očistenú rybiu hlavu zbavíme žiaber a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Zeleninu a cibuľu očistíme, pokrájame na malé rezance a podusíme na masle. Pridáme štipku muškátového orecha, zaprášime múkou, opražíme a zalejeme vývarom z rybej hlavy. Ikry alebo mlieč opláchneme vo vlažnej vode, posekáme nadrobno, pridáme do polievky a všetko spolu dobre, ale mierne povaríme. nakoniec do polievky pridáme obraté mäso z rybej hlavy, prilejeme mlieko a dochutíme vegetou a soľou. Bagetu nakrájame na kocky, opražíme na panvici. Tesne pred podávaním pridáme do polievky opekané bagety a nasekanú petržlenovú vňať.

Marcela Koščová, Košice

Babičkina kapustnica

Potrebujeme: 30 dag kyslej kapusty s 1 l nálevu, 2 hrste sušených húb, 2 druhy klobás (po 2 nožičkách), 60 dag údeného mäsa, 3 lyžice oleja, 2 lyžice hladkej múky, papcun: polohrubá múka, soľ, 1 vajce

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Údené mäso vo vode uvaríme do mäkka a narežeme na kocky. Kapustu s nálevom dáme do hrnca, pridáme huby a varíme (neprevárame zbytočne dlho, ničia sa vitamíny). Pridáme na kocky narezané mäso aj s vodou, v ktorej sa varilo.

V kastróliku na oleji opražíme do svetla múku, zalejeme trochou vody a rozvaríme. Vlejeme do kapustnice a povaríme. Nakoniec vmiešame na kolieska narezanú klobásu a necháme prejsť varom.

Kapustnicu podávame s "papcunom" (ten môžeme pripraviť dopredu, vysušiť a uschovať v plátenom alebo papierovom vrecúšku): Polohrubú múku zmiešame s vajcom, so soľou a takým množstvom vody, aby sme vymiesili pevné cesto. Cesto nastrúhame na drobnom strúhadle, rozsypeme po utierke alebo papieri a necháme preschnúť. Potom uvaríme v osolenej vode ako cestoviny. Tereza Jarčušková, Košice

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 581
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 302
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 712
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 113
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 332
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 918
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 860
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 400
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu