Recepty našich čitateľov

Kapor s cibuľou a cesnakom

Očisteného kapra naporciujeme, osolíme, okoreníme rybacím korením a dáme do pekáča s troškou oleja. Posypeme krájaným cesnakom a väčším množstvom cibule. Na vrch dáme vetvičku rozmarínu. Podlejeme rybacím vývarom, alebo vodou, a pomaly pečieme v rúre. Podávame s pečenými zemiakmi.

Pikantný kapor

Potrebujeme: 4 porcie kapra, maslo,

100 g strúhaných jabĺk, 2 PL kečupu alebo paradajkového pretlaku, 4 PL sterilizovaných húb, 4 PL bieleho vína, trochu sardelovej pasty, sterilizované uhorky, cibuľu, soľ, citrónovú šťavu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Porcie kapra usušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a orestujeme na masle. Osobne na masle orestujeme strúhané jablká. Porcie kapra položíme na alobal, na ne poukladáme jablká. Ďalej na masle orestujeme cibuľu a huby a pridáme aj s ďalšími ingredenciami na kapra. Alobal uzatvoríme a pečieme v rúre. Podávame s opekanými zemiakmi.

Plnený kapor

Potrebujeme: Kapor, maslo, chren, anglická slanina, soľ, rybacie korenie. Všetko podľa potreby.

Postup: Očisteného kapra posolíme a okoreníme rybacím korením a dáme na dve až tri hodinky na chladné miesto. Potom kapra zvnútra potrieme maslom a naplníme strúhaným chrenom zmiešaným s 200 g pokrájanej anglickej slaniny. Dáme piecť na olejom vymastený plech. Pomaly pečieme. Po niekoľkých minútach kapra otočíme, posypeme nastrúhaným chrenom a nakrájanou anglickou slaninou. A pomaly pečieme.

SkryťVypnúť reklamu

Pstruhy na šampiňónoch

Potrebujeme: 4 pstruhy, soľ, citrón, petržlen, olej, cibuľu, 300 g šampiňónov, PL masla, 1 dl bieleho vína, kapary, olivy.

Postup: Pstruhy osolíme a dovnútra vložíme kúsky olúpaného citróna, kapary a olivy. Na teflónovej panvici na oleji pstruhy prudko opečieme po oboch stranách. Pridáme pokrájané šampiňóny, krátko podusíme. Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu, aby pekne voňala a nepripálila sa. Podusíme, pridáme biele víno a nakoniec zjemníme maslom. Podávame so zemiakmi a čerstvou zeleninou. Zapíjame bielym vínom.

Pavel Andraščík, Humenné

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 582
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 303
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 712
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 114
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 336
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 918
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 860
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 397
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu