Potrebujeme: 1 makrelu, 5 strúčikov cesnaku, 3 feferónky, petržlenovú vňať ( asi 1 lyžička), soľ.
Postup: Cesnak a feferónky zomelieme, zmiešame so sekanou vňaťou a soľou. Zmesou potrieme rybu zvonku aj zvnútra. Každú rybu zabalíme zvlášť do alobalu a pečieme v rúre 30 minút.
Tereza Jarčušková, KošTice
Kapor v alobale
Postup: Jednu porciu kapra dáme na alobal potretý olejom, osolíme, okoreníme, pridáme strúčik rozotreného cesnaku, lyžicu restovaných alebo naložených húb, pokvapkáme červeným vínom a na porciu položíme kúsok masla. Zabalíme a pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 25 minút. Do alobalu môžeme dať aj na kocky pokrájané zemiaky. Pavel Andraščík, Humenné
Filé v zemiakovom cestíčku
Potrebujeme: 600 g rybieho filé, soľ, hladkú múku, rastlinný olej, postrúhaný chren, petržlenovú vňať.
Na zemiakové cestíčko: 4 zemiaky surové, mleté čierne korenie, 2 PL polohrubej múky, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, 3 PL mlieka, soľ, majorán.
Postup: Rybie filé pokrájame na rezne, osolíme, obalíme v hladkej múke, potom v zemiakovom cestíčku a ihneď vyprážame v rastlinnom oleji z oboch strán. Hotové vypražené rybie filé posypeme postrúhaným chrenom, podľa chuti petržlenovou vňaťou posekanou na drobno.
Marta Padová, Vyšná Rybnica
Zapečené rybie filé
Potrebujeme pre 5 osôb: 5 ks porciovaného rybacieho filé, 3 lyžice hl. múky, korenie na ryby, soľ, šťavu z 1 citróna, 1 veľkú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1 paradajku 1 kyslú smotanu (250 ml).
Postup: Rybacie filé posolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 15 min. odstáť. Potom kusy filé obalíme v hl. múke a necháme prudko po minúte opiecť z oboch strán (v teflónovom pekáči alebo zapekacej nádobe). Potom na každý kus filé dáme plátok cibule, plátok paradajky a kúsok cesnaku, polejeme kyslou smotanou a vo vyhriatej rúre 15 minút zapečieme.
Ľubica Rybanská, Košice