Recepty našich čitateľov

Ohnivá makrela

Potrebujeme: 1 makrelu, 5 strúčikov cesnaku, 3 feferónky, petržlenovú vňať ( asi 1 lyžička), soľ.

Postup: Cesnak a feferónky zomelieme, zmiešame so sekanou vňaťou a soľou. Zmesou potrieme rybu zvonku aj zvnútra. Každú rybu zabalíme zvlášť do alobalu a pečieme v rúre 30 minút.

Tereza Jarčušková, KošTice

Kapor v alobale

Postup: Jednu porciu kapra dáme na alobal potretý olejom, osolíme, okoreníme, pridáme strúčik rozotreného cesnaku, lyžicu restovaných alebo naložených húb, pokvapkáme červeným vínom a na porciu položíme kúsok masla. Zabalíme a pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 25 minút. Do alobalu môžeme dať aj na kocky pokrájané zemiaky. Pavel Andraščík, Humenné

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Filé v zemiakovom cestíčku

Potrebujeme: 600 g rybieho filé, soľ, hladkú múku, rastlinný olej, postrúhaný chren, petržlenovú vňať.

Na zemiakové cestíčko: 4 zemiaky surové, mleté čierne korenie, 2 PL polohrubej múky, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, 3 PL mlieka, soľ, majorán.

Postup: Rybie filé pokrájame na rezne, osolíme, obalíme v hladkej múke, potom v zemiakovom cestíčku a ihneď vyprážame v rastlinnom oleji z oboch strán. Hotové vypražené rybie filé posypeme postrúhaným chrenom, podľa chuti petržlenovou vňaťou posekanou na drobno.

Marta Padová, Vyšná Rybnica

Zapečené rybie filé

Potrebujeme pre 5 osôb: 5 ks porciovaného rybacieho filé, 3 lyžice hl. múky, korenie na ryby, soľ, šťavu z 1 citróna, 1 veľkú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1 paradajku 1 kyslú smotanu (250 ml).

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Rybacie filé posolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 15 min. odstáť. Potom kusy filé obalíme v hl. múke a necháme prudko po minúte opiecť z oboch strán (v teflónovom pekáči alebo zapekacej nádobe). Potom na každý kus filé dáme plátok cibule, plátok paradajky a kúsok cesnaku, polejeme kyslou smotanou a vo vyhriatej rúre 15 minút zapečieme.

Ľubica Rybanská, Košice

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 592
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 316
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 716
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 130
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 343
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 898
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 874
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 382
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu