100 g koreňovej zeleniny, 1 a 1/2 l vody, lyžičku štipľavej papriky, soľ, 2 zelené papriky, 3 rajčiaky, zelenú petržlenovú vňať
Čerstvú rybu očistíme, vykostíme, hlavu, chvost a plutvy odrežeme. Zvyšok ryby pokrájame na väčšie kúsky, ktoré posolíme a necháme stáť. Hlavu, chvost a kosti dáme variť spolu s pokrájanou koreňovou zeleninou, cibuľou a soľou. Keď je zelenina mäkká, polievku precedíme, pridáme na rezance nakrájané papriky, olúpané a pokrájané rajčiaky, mletú červenú papriku a pripravené porcie ryby. Môžeme pridať aj ikry a mlieče a všetko spolu povaríme asi 20 minút. Nemiešame, aby sa kúsky mäsa nerozbili. Hotovú polievku ochutíme pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou.