Recepty našich čitateľov

Kapor na sardelkách

so šampiňónmi

Potrebujeme: 800 g kapra, soľ, mleté čierne korenie, hladkú múku, 4 lyžice oleja, 2 dl červeného vína, 100 g sterilizovaných šampiňónov, 40 g masla zmiešaného s 10 g sardelovej pasty, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, citrónovú šťavu, 1 lyžica petržlenovej vňate.

Postup: Umytého a očisteného kapra naporciujeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou a opražíme na oleji. Potom zalejeme polovicou vína, pridáme šampiňóny pokrájané na plátky, sardelové maslo, cibuľu posekanú nadrobno a rozotrený cesnak, okoreníme mletým čiernym korením a dusíme. Keď je kapor takmer mäkký, polejeme ho zvyškom vína, pokvapkáme citrónovou šťavou a dodusíme. Podávame posypaného zelenou petržlenovú vňaťou posekanou nadrobno.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Tereza Jarčušková, Košice

Rybacie rolky plnené špenátom

Potrebujeme: 8 ks čerstvých alebo mrazených rýb, 300 g čerstvého alebo mrazeného špenátu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, muškát, mletý orech, olej, maslo.

Na zeleninovú omáčku: 1 cesnak, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 cibuľku, 1 PL masla, 5 PL bieleho vína, 1/4 vývaru z 1 kocky masoxu, 1/4 l sladkej smotany, soľ, čierne korenie, šťavu z 1 citróna na dochutenie.

Postup: Listy špenátu preberieme, umyjeme, krátko povaríme v slanej vode, opláchneme studenou vodou.

Špenát nakrájame, zmiešame s prelisovaným cesnakom, soľou a korením.

Mrazený špenát podusíme na 1 PL oleja a posekanej cibuľke, zahustíme 1 PL hladkej múky (na hustejšiu masu). Pásy rýb bez chrbtice poukladáme na fóliu, mierne naklepeme, posolíme, pokvapkáme maslom. Natrieme špenátom a zrolujeme. Začneme od chvosta ryby. Rolku uzavrieme špáradlom. Zabalíme do alobalu. Každú rolku osobitne a dusíme v rúre v pekáči s vodou asi 20 minút. Pred dokončením alobal rozstrihneme, aby sa utvorila chrumkavá kôrka.

SkryťVypnúť reklamu

Marta Padová, Vyšná Rybnica

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 588
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 311
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 712
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 125
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 341
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 909
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 870
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 386
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu