Recepty našich čitateľov

Zlatá ryba

Potrebujeme: sladkú rybu (asi 1 kg), petržlenová vňať, 3 strúčiky cesnaku, 8 PL oleja, 500 g zemiaky, soľ, mleté korenie, 3 PL strúhaného syra.

Postup: Očistenú rybu umyjeme a osušíme. Do misy pretlačíme cesnak, pridáme pokrájanú petržlenovú vňať a olej. Premiešame. Ošúpané zemiaky pokrájame na tenké plátky. Polovicu zemiakov dáme na formu, jenské sklo. Posolíme a potrieme olejom, vňaťou, cesnakom. Rybu osolíme, okoreníme a pridáme do formy k zemiakom a prikryjeme druhou polovicou zemiakov. Zemiaky osolíme, potrieme zvyškom cesnaku, oleja a petržlenovej vňate. Posypeme strúhaným syrom. Pečieme v trúbe pri 200 stupňoch.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Andrej Horváth, Košické Olšany

Ryba na zelenine

Potrebujeme: 1 mrkvu, 1 petržlen, kúsok zeleru, 3 - 4 ks ružičkového kelu, 60 g masti, 1 menší karfiol, soľ, rybu, mleté čierne korenie, smotanu, petržlenová vňať, syr ementál.

Postup: Očistenú mrkvu, petržlen, zeler, pokrájame na menšie kúsky, pridáme ružičkový kel, predvarený karfiol a na masti spolu udusíme. Udusenú zeleninu vložíme do pekáča a navrch vložíme kúsky ryby (kapor, tolstolobik) osolíme, okoreníme, polejeme smotanou, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a v dobre vyhriatej rúre pečieme 15 -20 minút. Potom rybu posypeme postrúhaným syrom a dáme na chvíľku zapiecť.

František Šingovský, Košice

Pečený kapor

Potrebujeme: 1 kg kapra, soľ, mleté čierne korenie, 4 lyžice oleja.

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Očisteného kapra rozpolíme, urobíme do neho hlboké zárezy, osolíme, okoreníme, vložíme do pekáča vymasteného olejom a pečieme. Počas pečenia podlievame.

Katarína Michalčíková, Košice

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 587
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 307
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 712
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 121
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 338
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 909
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 863
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 392
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu