w 2 nožičky domácej údenej klobásy, kúsok údeného mäsa, 15 g sušených húb, 30 g hladkej múky, 250 ml mlieka, 20 g masti, 20 g cibule, 500 g kyslej kapusty, soľ, bobkový list, rascu, mletú červenú papriku, kyslú smotanu
Postup
Údené mäso a huby namočené vo vode uvaríme vo vode zmiešanej s vodou z kyslej kapusty. Uvarené mäso vyberieme a k hubám pridáme pokrájanú kapustu, klobásu, rascu, bobkový list a varíme. Z múky a mlieka pripravíme zátrepku, ktorú prilejeme ku kapuste a ešte spolu povaríme. Na masti zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku a dáme do polievky. Tú napokon dochutíme trochou cukru a v prípade potreby dosolíme. Klobásu pokrájame a vložíme do polievky. K hotovej kapustnici podávame lyžicu kyslej smotany.