Recepty našich čitateľov

Kapor na šampiňónoch

Potrebujeme: Kapra, soľ, olej, čierne korenie, petržlenová vňať, citrónovú šťavu, rajčiaky, šampiňóny, cibuľku.

Postup: Vyčistenú, umytú rubu osolíme, okoreníme a z oboch strán pečieme na oleji. Mäkkú rybu vyberieme a olej zlejeme. Na panvicu dáme čistý olej, pokrájanú cibuľku, posekané šampiňóny a podusíme. Potom pridáme štvrtky rajčiakov a povaríme. Rybu pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme petržlenovou vňaťou a obložíme rajčinami a šampiňónmi. Podávame teplé, s chlebom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Andrej Horváth, Košické Olšany 155

SkryťVypnúť reklamu

Pečený kapor v dvojobale

s koreninami

Potrebujeme:

Postup: Kapra nakrájame na plátky už večer. Celú noc až do obeda Štedrého dňa je namočený v mlieku. Potom ho slabo osušíme. Zmiešame (pri hmotnosti 2 kg kapra) 2 lyžice strúhanky s 1 lyžicou hladkej múky, 1/4 lyžičkou grilovacieho korenia, soľou, čiernym korením, 1/4 lyžičkou tymiánu a 1/2 lyžičkou anízu a jednotlivé kúsky poobaľujeme v danej zmesi.

Poukladáme na suchý plech a každý kúsok pokvapkáme 2-3 kvapkami oleja a sójovou omáčkou alebo worcestrom a necháme stáť až do 16 hod, keď kapra znovu popolievame olejom. Oleja netreba toľko ako pri vyprážaní, stačí, aby sa mierne namočili plátky.

Aby sa olej rovnomerne rozlial, je dobre ich trochu podvihnúť. Kapra dáme piecť, obraciame po upečení jednej strany.

SkryťVypnúť reklamu

Marta Štiffelová, Dubnica nad Váhom

Rybie filé so zeleninou

Potrebujeme: 400 g rybieho filé, maslo, cibuľu, koreňovú zeleninu, soľ, mleté čierne korenie, plátky šunky, strúhaný syr, kyslú smotanu, žĺtok.

Postup: Na rozpustenom masle speníme cibuľku a nastrúhanú koreňovú zeleninu. Spolu podusíme, posolíme, necháme vychladnúť. Rybie filé posolíme, okoreníme a necháme 15 min. odstáť. Po odležaní filé prudko orestujeme na masle. Potom ho preložíme do vymastenej zapekacej misy. Na filé dáme syr a plátok šunky a zeleninu. Smotanu, syr a žĺtok zmiešame, zalejeme a zapečieme.

Ivana Kollárová, Smolník

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 584
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 303
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 712
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 115
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 336
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 917
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 860
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 397
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu