w 1 l vody z kyslej kapusty, 1 a 1/2 l vody, 100 g koreňovej zeleniny, 350 g kyslej kapusty, 400 g údenej klobásy, 4 kusy bravčových kotliet (podľa počtu stravníkov), aspoň 10 g sušených hríbov, soľ, mleté čierne korenie, majorán, 3 strúčiky cesnaku, 40 g masti, 30 g hladkej múky
Postup
Do studenej vody dáme variť bravčové kotlety, klobásu a sušené hríby, ktoré sme na hodinu namočili do vody. Po pol hodine varenia pridáme pokrájanú kyslú kapustu a postrúhanú zeleninu. Keď ingrediencie zmäknú, pridáme precedenú cesnakovú zápražku, kapustovú vodu a chvíľu povaríme. Kotlety a klobásu potom vyberieme a polievku dochutíme majoránom, mletým čiernym korením a soľou. Klobásu pokrájame vrátime do kapustnice, kotlety vložíme po jednej do tanierov.