Grilovaný závitok z kapra s pórkovým ragú

od šéfkuchára Branislava Križana

Suroviny:

filetovaný kapor, pór, čierny alebo červený kaviár, maslo, šľahačka, hladká múka na bešamel, zostatok z kapra (kosti, hlava, chvost), koreňová zelenina, cibuľa, bazalka, rastlinný a olivový olej, citrón, rybacie korenie, bobkový list, nové korenie, biele korenie, celé čierne korenie, vegeta, citrón, koriander

Kapra umyjeme, vyfiletujeme, ochutíme soľou a korením na ryby. Filet zrolujeme, spojíme ihlami a krátko opečieme na olivovom oleji na panvici. Desať minút pečieme pri 170 stupňoch v konvektomate (alebo v el. rúre). Zo zvyškov kapra s koreňovou zeleninou, cibuľou a koreninami uvaríme rybací fond (silný vývar). Tento fond zahustíme maslovou zásmažkou a ochutíme soľou a koriandrom, aby nám vznikla koriandrová šťava. Nastrúhame slovenský parmezán, zohrejeme na panvici, vyformujeme košíček a necháme vychladnúť. Potom narežeme pór na dlhé rezance, sparíme, ocedíme, pridáme trošku bešamelu, šľahačku, soľ a vegetu. Nakoniec si pripravíme bazalkový dressing z čerstvej bazalky, ktorú rozmixujeme s olivovým olejom, pridáme soľ a strúhaný parmezán.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Závitok položíme na koriandrovú šťavu, k nemu košíček s pórkovým ragú, citrón a dookola pokvapkáme bazalkovým dresingom. Dozdobíme ešte čiernym kaviárom a zelenými bylinkami podľa vlastnej fantázie.

Podávame s ľubovoľnou zemiakovou prílohou.

Odporúčané víno

Rizling rýnsky

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  2. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  5. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  6. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  7. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  8. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 537
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 220
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 703
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 3 936
  5. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 953
  6. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 2 907
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 815
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 463
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu