Recepty Teodora Münza

Živánska `a la Soňa

0,5 kg ľadviniek alebo pečienky, 0,25 kg prerastenej slaniny, 0,25 kg klobásy, niekoľko veľkých cibúľ, zemiaky, soľ, sladká paprika, trocha bazalky

Ľadvinky alebo pečienku, slaninu, zemiaky, klobásu a cibuľu pokrájame na plátky. Osolíme, opaprikujeme a napichávame na rošt, alebo ukladáme po vrstvách na alobal. Alobal dobre zvinieme, dáme na jeden a pol hodiny do horúcej pahreby, ktorú udržiavame, alebo na rovnaký čas do rúry. Deň predtým dáme mäso do pácu z cibule, oleja a soli.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kurča na

"výborný spôsob"

SkryťVypnúť reklamu

(tak to nazvali vnúčatá)

1 celé kurča, soľ, sladká paprika

Kurča naporciujeme, osolíme, opaprikujeme a poukladáme na rozpálený olej na pekáč - dáme nad otvorený oheň a opekáme niekoľko minút z obidvoch strán. Podávame s chlebom, doma aj so zemiakmi alebo ryžou.

Bravčové rezne

v haruli

Bravčové rezne, olej, soľ, cesnak, sladká paprika, mleté čierne korenie, vajce, hladká múka, olej, zemiaky

Surové zemiaky ošúpeme a postrúhame. Osolíme, okoreníme, pridáme vajce, múku a cesnak a cestíčkom obalíme rozklepané bravčové rezne. Vyprážame obojstranne v rozpálenom oleji na otvorenom ohni. (Na sporáku doma sa nám to nepodarilo.) Podávame s chlebom a šalátom.

Hliva na divoko

300 g hlivy, 120 g cibule, trocha oleja, 100 g mrkvy, 50 g petržlenu, trocha múky na zahustenie, kvapka octu, čierne korenie, 2 dl vody

SkryťVypnúť reklamu

Na oleji podusíme cibuľu, pridáme nadrobno pokrájanú hlivu a soľ. Podusíme a po chvíli pridáme nakrájanú zeleninu a korenie. Pri dusení podlievame vodou. Po vyparení vody pridáme múku, vodu prípadne dochutíme koreninami. Za stáleho miešania prevaríme. Na záver pokvapkáme octom. Podávame s ryžou alebo s cestovinami.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 592
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 317
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 716
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 132
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 344
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 892
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 875
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 381
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu