2 balíčky aljašskej mrazenej tresky, 1 balíček mrazených nešúpaných zemiakových švrtiek (americké zemiaky), 3 veľké cibule, rasca, práškový cesnak, karí, olej
Na vyšší veľký pekáč položíme do stredu mrazenú rybu, na ňu naukladáme veľké hrubé krúžky cibule. Po bokoch nasypeme zemiaky. Dobre posypeme cesnakom, rascou a karí. Osolíme a dobre polejeme olejom, prípadne poukladáme na tenko nakrájanú slaninu. V horúcej rúre pečieme asi 20 minút.
Uhorská zelená fazuľka
2 balíčky mrazenej zelenej fazuľky (najlepšie Bonduelle), 1 kg zemiakov, l kyslá smotana, 250 g dobrej slaniny, hladká múka, 5 vajíčok, majorán, zelená petržlenová vňať
Vo väčšom množstve vody uvaríme nakrájané zemiaky s majoránom a soľou. Pridáme mrazenú fazuľku (na uvarenie potrebuje málo času). Medzitým upražíme na škvarky tenko nakrájanú slaninu, zasypeme hladkou múkou, popražíme a zalejeme smotanou. Vlejeme do zemiakov a fazuľky. Pridáme na mesiačiky nakrájané vajcia natvrdo a nasekaný zväzok petržlenovej vňate. Môžeme pridať mleté čierne korenie, prípadne okysliť. Ak máme čerstvú fazuľku, varíme najskôr fazuľku, potom zemiaky.
Zemiakový šalát
Zmiešame varené zemiaky, na kolieska nakrájanú cibuľu, nakrájané uhorky, nakrájané vajíčka natvrdo, krájané čierne olivy, kapary, olivový olej, čierne korenie, dijonskú horčicu a jogurt.
Pomer jednotlivých prísad závisí od toho, kto má čo najradšej, ale na ničom netreba nešetriť.