Recepty Mariána Greksu

Pálivé kura

4 kuracie prsia, 2 nepálivé červené papriky, 1 feferónka alebo pol lyžičky chilli, 1 stredne veľká cibuľa, 2 až 3 lyžice olivového oleja, šťava z jedného citróna

Papriky umyjeme, zbavíme semienok a nakrájame. Feferónku osušíme, pod tečúcou studenou vodou nakrojíme a vyberieme všetky pálivé semienka. Nakrájame nadrobno. Papriku, feferónku a cibuľu uvaríme vo vode domäkka, potom v kuchynskom robote rozmixujeme spolu s olejom a citrónovou šťavou. Z naporciovaného kurčaťa stiahneme kožu, kúsky umyjeme, utrieme do sucha, vložíme do nádoby a prilejeme omáčku. Necháme cez noc alebo cez deň odstáť.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Kuracie porcie grilujeme, pokiaľ nie sú prepečené, a polievame pálivou omáčkou. Podávame s uhorkovým šalátom, plátkom citróna a listom ľadového šalátu.

Gazpačo

500 g čerstvých zrelých paradajok, 1 stredne veľká uhorka,

1 malá cibuľa, 1 zelená paprika, 1 strúčik cesnaku, 1 citrón, pol lytičky bieleho vínneho octu,

1 lytička olivového oleja, soľ, kocky ľadu a korenie

Paradajky ošúpeme. Jednu si necháme, ostatné rozmixujeme. Uhorku umyjeme a odložíme. Cibuľu, papriku a cesnak očistíme a nakrájame. Časť papriky dáme do mixéra k paradajkám a rozmixujeme. Rozmixovanú zmes vlejeme do misky, prilejeme ocot, dochutíme, prikryjeme a dáme do chladničky.

Z citróna vytlačíme šťavu. Odložené paradajky, uhorku, papriku a citrónovú kôru pokrájame nadrobno. Vložíme do misky, polejeme citrónovou šťavou a olivovým olejom a všetko odložíme na 4 hodiny do chladničky. Tesne pred podávaním zlejeme obe zmesi dokopy. Podávame v sklených miskách s kockami ľadu.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  2. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  5. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  6. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  7. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  8. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 546
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 240
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 704
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 3 995
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 048
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 939
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 824
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 447
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu