4 kuracie prsia, 2 nepálivé červené papriky, 1 feferónka alebo pol lyžičky chilli, 1 stredne veľká cibuľa, 2 až 3 lyžice olivového oleja, šťava z jedného citróna
Papriky umyjeme, zbavíme semienok a nakrájame. Feferónku osušíme, pod tečúcou studenou vodou nakrojíme a vyberieme všetky pálivé semienka. Nakrájame nadrobno. Papriku, feferónku a cibuľu uvaríme vo vode domäkka, potom v kuchynskom robote rozmixujeme spolu s olejom a citrónovou šťavou. Z naporciovaného kurčaťa stiahneme kožu, kúsky umyjeme, utrieme do sucha, vložíme do nádoby a prilejeme omáčku. Necháme cez noc alebo cez deň odstáť.
Kuracie porcie grilujeme, pokiaľ nie sú prepečené, a polievame pálivou omáčkou. Podávame s uhorkovým šalátom, plátkom citróna a listom ľadového šalátu.
Gazpačo
500 g čerstvých zrelých paradajok, 1 stredne veľká uhorka,
1 malá cibuľa, 1 zelená paprika, 1 strúčik cesnaku, 1 citrón, pol lytičky bieleho vínneho octu,
1 lytička olivového oleja, soľ, kocky ľadu a korenie
Paradajky ošúpeme. Jednu si necháme, ostatné rozmixujeme. Uhorku umyjeme a odložíme. Cibuľu, papriku a cesnak očistíme a nakrájame. Časť papriky dáme do mixéra k paradajkám a rozmixujeme. Rozmixovanú zmes vlejeme do misky, prilejeme ocot, dochutíme, prikryjeme a dáme do chladničky.
Z citróna vytlačíme šťavu. Odložené paradajky, uhorku, papriku a citrónovú kôru pokrájame nadrobno. Vložíme do misky, polejeme citrónovou šťavou a olivovým olejom a všetko odložíme na 4 hodiny do chladničky. Tesne pred podávaním zlejeme obe zmesi dokopy. Podávame v sklených miskách s kockami ľadu.