K mäsu patrí pohár piva

Pochúťka z bravčového mäsa

300 g zemiakov, 300 g bravčového mäsa, 100 g cibule, 10 g kyslých uhoriek, 80 g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, červená paprika, masť alebo olej na opečenie.

Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na hrubšie kolieska. Bravčové mäso naporciujeme na medailóniky. Cibuľu, uhorky a slaninu nakrájame na hrubšie plátky. Na rozpálenej masti najprv opečieme zemiaky dočervena, vyberieme a potom opečieme mäso a slaninu. Všetko posolíme a mäso navyše posypeme mletým čiernym korením a červenou paprikou. Na tenké drievka striedavo napichujeme kúsky mäsa, zemiakov, cibule, slaniny a uhorky. Potom pripravené ražniči opečieme po všetkých stranách v rozpálenej masti a hneď podávame. Polejeme horúcou masťou z opekania a servírujeme s chlebom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Grilovaný syr so šunkou

400 g tvrdého syra (osem plátkov), 200 g šunky, olej.

Mastný alebo pergamenový papier potrieme olejom, dáme naň plátok syra, potom plátok šunky, ktorý prikryjeme ďalším plátkom syra, zabalíme a poukladáme na rozohriaty rošt grilu. Grilujeme z každej strany 4 minúty. Balíčky so syrom rozbalíme tesne pred konzumáciou. Servírujeme na chlebe.

Marinované tofu

500 g tofu, soľ, petržlenová vňať, rasca, olej, (sójový alebo slnečnicový), hlávka šalátu, rajčiaky a iná sezónna zelenina.

Syr tofu pokrájame na kocky, namarinujeme v základnej marináde alebo ochutíme sójovou omáčkou a opečieme dočervena. Podávať môžeme podľa vlastnej fantázie alebo: Tofu upravíme na misu s listami hlávkového šalátu a pokrájanými rajčiakmi a reďkovkami. Na originálnu marinádu potrebujeme 50 ml oleja, 400 ml vody, 150 ml sójovej omáčky, 1/2 lyžičky majoránky, 1/2 lyžice horčice, 1 rozotrený strúčik cesnaku, 1 stredne veľkú cibuľu, 1/2 lyžičky morskej soli, štipku koriandra, rasce a mletého čierneho korenia . Všetky ingrediencie varíme prikryté pokrievkou na miernom ohni asi 5 minút, zmes potom precedíme, znovu povaríme a odložíme do chladničky. Tofu marinujeme 10 až 12 minút podľa veľkosti nakrájaných kúskov.

SkryťVypnúť reklamu

TEXT A FOTO

ALŽBETA SLOVÁKOVÁ

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 584
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 303
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 712
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 115
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 336
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 917
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 860
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 397
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu