* Priaznivci vzdávajú hold pivu aj rôznymi kurióznymi súťažami či zberateľstvom. Napríklad Georg Olsen v priebehu šiestich hodín zdvihol nad hlavu 62,5 kg sud piva a to až 670 krát za sebou. Alebo čašníčka s piatimi pohármi piva v každej ruke prešla 15 metrov za štyri sekundy.
* Najväčšiu zbierku pivných tácok - podpivníkov vlastní Leo Pisker z Viedne. Má ich 137 000 zo 156 krajín sveta. V Pelhřimovskom múzeu rekordov majú podpivník, ktorý má priemer 80 cm a hrúbku 3 mm. Najväčší podpivník v Európe sa však nachádza v jednom pivovare v Dánsku. Jeho priemer je 15 m a hrúbku má 6 cm.
* Najsilnejšie pivo - 16,9 % vyrábajú v Anglicku, najväčšia pivová fľaša je vysoká 2,11 m a obvod je 1,64 m. Zmestí sa do nej 418,25 litrov piva.
* Prvé plechovky s pivom sa začali vyrábať v USA v roku 1935.
* Určite je zaujímavé, že dnešná technológia výroby piva sa veľmi nelíši od tej pradávnej. Základom pre slad bol jačmeň, prípadne pšenica, no v Egypte pridávali aj ďatle alebo mak. Zrnká jačmeňa drvili na mlynských kameňoch, pridali pšenicu a vytvorili cesto, ktoré upravovali do bochníkov. Až potom ich rozriedili na kašu a upiekli. Takto upečené chleby drvili na sitách nad kaďami s vodou. Tekutinu preliali do džbánov a nechali kvasiť a nakoniec ju dochutili ďatlami, takže egyptské pivo bolo sladké.
* V minulosti sa z piva varili polievky, omáčky, pripravovali sa na ňom mäsá, piekla pivná štrúdľa, robil sa pivný syr. Aj dnes ním gazdinky dofarbujú jedlá alebo zvýrazňujú ich chuť. Napríklad pri diéte, keď nesmiete konzumovať pražené pokrmy, môžete dosiahnuť hnedú farbu šťavy z "opečeného" mäsa dodaním piva. Rovnako ľuďom, ktorí nemôžu jesť kačicu, môžete pripraviť kurča na pive tak, že im ju chuťovo nahradí.
* V západných Čechách, na Chodsku je rodinný pivovar, ktorý ponúka pivový kúpeľ. Kúpeľ v rehabilitačnej vani, znamená ponoriť sa do zmesi vody, minerálnej vody a tmavého piva. Kúpeľ je pokrytý pivovou penou karamelovej farby a ovzdušie vonia čerstvo uvareným pivom. Prehreje pokožku, otvorí póry a z tela sa uvoľňujú škodlivé látky. (dp, jp, šk)