Recepty Fera Mikloška

Špenátová štrúdľa

Mrazené alebo čerstvé špenátové listy, štrúdľové cesto, 1 balenie údeného lososa, 1 balenie syra Lučina, 1 žĺtok, jogurtová smotana, 1 cesnak, kvapka citróna

V slanej vode uvaríme špenátové listy a poukladáme ich na rozvaľkané štrúdľové cesto. Na špenát dáme plátky lososa, zvrchu ich potrieme syrom Lučina. Zrolujeme, potrieme žĺtkom a pečieme v rúre do zlatista. Do jogurtovej smotany vmiešame pretlačený cesnak, pridáme kvapku citrónu a touto omáčkou polejeme štrúdľové rezy na tanieri.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Cannelloni `a la Fero

SkryťVypnúť reklamu

1 balenie cestovín cannelloni, 1 balík špenátu, 1 tvaroh, tri konzervy olúpaných paradajok, cesnak, chilli, bazalka, čierne korenie, hladká múka a trocha mlieka na bešamel, mozarella alebo parmezán

Špenát uvaríme, rozmiešame s tvarohom a ešte horúcou zmesou rýchlo plníme trubičky cannelloni tak, aby nepopraskali. Na spodok jenskej misy uložíme vrstvu lúpaných paradajok, do ktorých sme rozmiešali cesnak s chilli, a postupne ukladáme cannelloni. Vytvoríme niekoľko vrstiev, ktoré prekrývame olúpanými paradajkami, dochutíme koreninami, bazalkou a zalejeme bešamelom. Pokryjeme plátkami mozzarelly, prípadne posypeme parmezánom a dáme zapiecť na 40 minút do rúry. Podávame pozdĺžne nakrájané.

Perkelt starej mamy

Pol kurčaťa, 2 cibule, červená paprika, nové korenie, bobkový list, soľ, chilli, múka, 1 kyslá smotana, 1 bujón.

SkryťVypnúť reklamu

Kurča vykostíme a nakrájame na kocky. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, posolíme, okoreníme, pridáme červenú papriku, chilli, bobkový list a necháme podusiť. Potom podlejeme vodou, dochutíme bujónom a po zmäknutí zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku. Z múky, vajca a vody si pripravíme cesto. Necháme postáť a do vriacej vody hádžeme halušky, ktoré sú ku kuraciemu perkeltu najvhodnejšou prílohou.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 588
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 312
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 712
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 125
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 341
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 907
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 870
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 385
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu