1 kg hovädzej roštenky, strúhanka, 3 vajcia, horčica, 2 cibule,2 dl vývaru, soľ, olej
Nakrájané rezne vyklepeme spolu so strúhankou, potrieme horčicou, namočíme do vyšľahaných vajec a na oleji vypražíme. Rezne dáme do jenskej misy, poukladáme na ne na kolieska pokrájanú cibuľu a podlejeme vývarom. Zakryté pečieme asi 1 hodinu.
Kuracie soté so šampiňónmi
1 kg kuracích pŕs,1 kg šampiňónov, 200 g oravskej slaniny,1 kyslá smotana, soľ, čierne korenie, olej, petržlenová vňať
Nakrájané kuracie prsia opražíme na oleji. Posolíme a okoreníme. V druhej nádobe udusíme na oravskej slanine nakrájané šampiňóny. Posolíme a dobre okoreníme. Keď sú šampiňóny udusené, pridáme k nim smotanu a potom zmiešame s opraženými prsiami. Nakoniec pridáme väčšie množstvo nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate.
Čabianske klobásy
10 kg bravčového mäsa (6 kg bôčika a 4 kg pliecka), 200 g soli, 300 g sladkej domácej papriky,
70 g štipľavej domácej papriky,100 -150 g cesnaku, rasca, 20 m bravčových čriev
Zmes dôkladne premiešame. Pred plnením do čriev necháme odstáť.
Údime 3 - 4 dni studeným dymom.