3 vajcia, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 5 červených čili papričiek, 100 g pokrájanej klobásy, 1 strúčik cesnaku, červené a čierne korenie, soľ,
300 g cestovín (rúrky alebo kolienka)
Do hrnca dáme 3 litre vody, posolíme a necháme zovrieť. Cestoviny uvaríme podľa návodu. Uvarené scedíme a pokvapkáme 1 lyžicou oleja. Zvyšný olej zohrejeme v hlbokej panvici, opražíme na ňom pokrájanú klobásu, pridáme rozpučený cesnak a rozpolené čili papričky, z ktorých sme vybrali jadierka a žilky umyli, a všetko asi 1 minútu dusíme. Pridáme vychladnuté cestoviny a vmiešame k nim rozšľahané, osolené a okorenené vajcia. Všetko ešte sedem minút povaríme na miernom ohni.
Podávame s červeným vínom a vodou na zjemnenie chuti.
Polievka pre nenáročných
150 g detskej krupice, 2 cibule, soľ, vegeta, čierne korenie, čerstvá petržlenová vňať, 3 vajcia, 2 dl oleja, 2 l vody
Do väčšieho hrnca nalejeme olej. Necháme rozpáliť a pridáme detskú krupicu. Pár minút ju na miernom ohni pražíme a potom pridáme vajíčka. Za stáleho premiešavania pražíme ešte ďalšiu minútu. Z hmoty urobíme halušky, ktoré zalejeme vodou. Pridáme vegetu, čierne korenie, soľ a varíme 5 minút. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať. Polievka sa môže podávať teplá aj studená, najlepšie s čiernym chlebom.
Kuracie mäso so šalátom
300 g kuracích pŕs, 150 g hlávkového šalátu, 3 šalátové uhorky, 150 g mrkvy, 2 vajcia, 2 dl oleja, soľ, ocot, horčica, 1 zväzok zelenej cibule
Kuracie prsia nakrájame na plátky ako rezne. Vyklepeme, osolíme a zmesou z oleja, horčice a soli ponatierame z oboch strán. Dáme na rozpálený plameň a prudko opečieme z oboch strán. Podávame so šalátom, ktorý pripravíme takto: Hlávkový šalát umyjeme pod tečúcou vodou a rozkrájame na štvrtiny alebo osminy. Šalátovú uhorku umyjeme, očistíme a pokrájame na tenké kolieska. Reďkovky a mrkvu zbavíme vňate a korienkov, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Vajcia uvaríme natvrdo a rozkrájame na štvrtiny. Zeleninu zmiešame s uvarenými vajcami. Z horčice, oleja a soli urobíme zmes. Premiešanú zeleninu uložíme na dno misy, posypeme pokrájanou cibuľkou a polejeme zmesou.