Recepty Eriky Judínyovej

Pikantné cestoviny

3 vajcia, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 5 červených čili papričiek, 100 g pokrájanej klobásy, 1 strúčik cesnaku, červené a čierne korenie, soľ,

300 g cestovín (rúrky alebo kolienka)

Do hrnca dáme 3 litre vody, posolíme a necháme zovrieť. Cestoviny uvaríme podľa návodu. Uvarené scedíme a pokvapkáme 1 lyžicou oleja. Zvyšný olej zohrejeme v hlbokej panvici, opražíme na ňom pokrájanú klobásu, pridáme rozpučený cesnak a rozpolené čili papričky, z ktorých sme vybrali jadierka a žilky umyli, a všetko asi 1 minútu dusíme. Pridáme vychladnuté cestoviny a vmiešame k nim rozšľahané, osolené a okorenené vajcia. Všetko ešte sedem minút povaríme na miernom ohni.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Podávame s červeným vínom a vodou na zjemnenie chuti.

Polievka pre nenáročných

150 g detskej krupice, 2 cibule, soľ, vegeta, čierne korenie, čerstvá petržlenová vňať, 3 vajcia, 2 dl oleja, 2 l vody

Do väčšieho hrnca nalejeme olej. Necháme rozpáliť a pridáme detskú krupicu. Pár minút ju na miernom ohni pražíme a potom pridáme vajíčka. Za stáleho premiešavania pražíme ešte ďalšiu minútu. Z hmoty urobíme halušky, ktoré zalejeme vodou. Pridáme vegetu, čierne korenie, soľ a varíme 5 minút. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať. Polievka sa môže podávať teplá aj studená, najlepšie s čiernym chlebom.

Kuracie mäso so šalátom

300 g kuracích pŕs, 150 g hlávkového šalátu, 3 šalátové uhorky, 150 g mrkvy, 2 vajcia, 2 dl oleja, soľ, ocot, horčica, 1 zväzok zelenej cibule

SkryťVypnúť reklamu

Kuracie prsia nakrájame na plátky ako rezne. Vyklepeme, osolíme a zmesou z oleja, horčice a soli ponatierame z oboch strán. Dáme na rozpálený plameň a prudko opečieme z oboch strán. Podávame so šalátom, ktorý pripravíme takto: Hlávkový šalát umyjeme pod tečúcou vodou a rozkrájame na štvrtiny alebo osminy. Šalátovú uhorku umyjeme, očistíme a pokrájame na tenké kolieska. Reďkovky a mrkvu zbavíme vňate a korienkov, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Vajcia uvaríme natvrdo a rozkrájame na štvrtiny. Zeleninu zmiešame s uvarenými vajcami. Z horčice, oleja a soli urobíme zmes. Premiešanú zeleninu uložíme na dno misy, posypeme pokrájanou cibuľkou a polejeme zmesou.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 632
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 389
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 725
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 229
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 393
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 765
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 919
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 311
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu