Cesto: 6 vajec, 6 lyžíc práškového cukru, 5 lyžíc polohrubej múky, 1 prášok do pečiva
Žĺtky vymiešame so štyrmi lyžicami cukru, pridáme múku a prášok do pečiva. Z bielkov a zvyšku cukru vyšľaháme sneh, ktorý zľahka vmiešame do žĺtkovej zmesi. Pečieme na mastnom papieri. Upečené cesto vyklopíme na vlhkú utierku, zrolujeme a necháme vychladnúť.
Krém: 1 vajce, 2 lyžice kryštálového cukru, 2 - 3 lyžice mletých orechov, 1 lyžica kakaa, 120 g masla, 2 väčšie banány (rovné).
Vo vodnom kúpeli vyšľaháme vajce, cukor, orechy a kakao. Po vychladnutí vmiešame maslo. Vychladnutú roládu rozvinieme, natrieme krémom, poukladáme banány a zrolujeme. Povrch rolády oblejeme čokoládovou polevou a ozdobíme.
Medovník
Zmiešame 2 celé vajcia, 300 g práškového cukru a 3 lyžice lekváru, k tomu pridáme 1 dcl oleja, kakao (od oka), 1/2 lyžičky škorice, 400 g hladkej múky, 1/2 litra mlieka, 1 lyžica sódy bikarbóny a 1 prášok do pečiva.
Všetko spolu zmiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Autor: ZDENKA ZÁDRAPOVÁ, pisárka