Všetky suroviny varechou dobre premiešame. 600 g hladkej múky pomiešame s 1 kávovou lyžičkou sódy bikarbóny a rukou primiešame k horeuvedeným surovinám. Vznikne lepkavé cesto, ktoré dáme na dobre pomúčenú dosku a rozdelíme na 3 rovnaké bochníky. Každý treba zakryť kastrólikom a minimálne 3 hodiny nechať odpočinúť. Potom po jednom rozvaľkáme na obdĺžnikový tvar, potrieme slivkovým lekvárom a posypeme umytými hrozienkami a nadrobno posekaným kandizovaným sušeným ovocím (figy, slivky, marhule). Na každý obdĺžnik nasypeme ešte za hrsť celých vlašských orechov. Každé cesto zakrútime, dáme na vymastený plech a potrieme žĺtkom.
Pečieme na miernom ohni asi 45 minút. Po vychladnutí každý závin rozkrojíme na polovicu a každú časť samostatne zabalíme do alobalu. V chladničke sa uchová aj tri mesiace. Pred servírovaním nakrájame závin na tenké plátky.
Autor: ZUZANA VILIKOVSKÁ, prekladateľka, redaktorka anglickej, nemeckej strany