Varenie pokladám za strašného žrúta času a úspešne sa mu vyhýbam, preto na obed najčastejšie rozmrazujeme predpripravené potraviny zo supermarketu (najradšej máme bryndzové pirohy). Občas však dostanem chuť aj ja niečo uvariť - väčšinou ma to chytí, keď sme v obchode, a nakupujeme na víkend. Samozrejme, že nijaký recept neviem naspamäť, a tak využívam tie, ktoré sú napísané priamo na obale potravín. Aj nasledujúci recept bol na obale rýb, tentoraz som ho však nenašla ja, ale moja budúca svokra, a pripravila ho na pre nás na obed po Štedrom dni (na Štedrý večer sme vždy sami s priateľom a kuchtíme si sami - veľmi sa, samozrejme, netrápime, skôr strávime Štedrý deň na prechádzke v lese), druhý deň ideme k jeho rodičom v Bratislave na obed a tretí deň cestujeme k našim do Púchova.
Ten recept je vážne skvelý, moja mama, výborná kuchárka, sa nezaprela a už jeho využitie rozšírila - používa ho nielen pri zapekaní s rybami, ale aj ako omáčku k mäsu a dokonca aj omáčku na cestoviny.
Recept
Pór pokrájame na kolieska a opečieme na olivovom oleji, pridáme sladkú smotanu a syr Niva a povaríme. Zmes nalejeme na lososa, ktorého sme predtým veľmi, veľmi jemne opiekli. Navrch ešte nastrúhame syr a dáme zapiecť.
Autor: ANDREA HAJDÚCHOVÁ, redaktorka vnútra