1400 položiek. No a aby ste si mohli ozaj vybrať, vedenie podniku vám odporúča začať s prezeraním ich vínneho pokladu radšej vopred – pomocou internetu.
Kuracie prsia v kapuste
Nakrájanú cibuľu osmažíme na olivovom oleji. Pridáme očistené a na kocky nakrájané šampiňóny, nadrobno posekanú petržlenovú vňať, po chvíli osolíme a ochutíme mletým čiernym korením a horčicou. Medzitým umyjeme niekoľko listov kapusty, odrežeme z nich hrubú časť rebier a chvíľu povaríme. Vytiahneme, opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a polejeme hubovou omáčkou. Jednotlivé plátky zabalíme do kapustných listov, lepšie dvojmo, zviažeme niťou a opečieme na oleji. Podlejeme bielym vínom a dusíme pol hodinu. Medzitým očistíme a nakrájame polievkovú zeleninu, pridáme ju k mäsu a dusíme. Na záver vylepšíme kyslou smotanou.
Na zapíjanie môžete vyskúšať kabinetné Veltlínske zelené, ročník 1997, obsah alkoholu 11,8 percenta, Vinslekt M. Michlovský, z Veľkopavlovskej vinárskej oblasti, obec Rakvice, trať Nová hora. Má špinavožltú farbu s obligátnym nádychom zelenej, peknú výraznú kvetinovo-ovocnú arómu a v chuti nájdete horké mandle. (dav)