Mäso sa môže pokaziť, ak je nesprávne skladované. Balené mäso možno predávať chladené, mrazené alebo hlboko zmrazené.
* Vo vitrínach musí byť teplota 5 °C.
* Teplota v mraziacom boxe nesmie stúpnuť na viac ako -9 °C.
* Chladené mäso sa musí skladovať v chladených skladoch pri teplote 0 °C až 5 °C, pričom vnútorná teplota mäsa môže byť najviac 7 °C.
* Mäso možno zmrazovať len raz.
* Pri preprave, skladovaní a uchovávaní chladeného mäsa sa nesmie teplota na povrchu mäsa zvýšiť o viac ako 2 °C.
* Mrazené a hlboko zmrazené mäso nemožno predávať v rozmrazenom stave.
Kedy sa mäso považuje ešte za čerstvé
* Cesta mäsa z bitúnku na pult v obchode trvá tri, štyri dni. Ak sa mäso v obchodoch ešte porciuje, treba si pripočítať deň navyše. Mäso sa podľa veterinárov považuje za čerstvé ešte na šiesty deň, ak bolo správne uskladnené. Po týždni sa mäso kazí a malo by sa zlikvidovať.
Ako môže zákazník spoznať pokazené mäso?
* povrch výrobkov by nemal byť lepkavý, slizký,
* staré mäso tmavne a uvoľňuje sa z neho šťava,
* všímajte si, či púšťa šťavu, aj keď je zabalené, ak je šťava číra, je to v poriadku, zakalená je už známkou starnutia,
* pre istotu nekupujte mäso naložené v zmesi oleja s grilovacím korením. (mip, uj)