Pol kg bravčového alebo hovädzieho mäsa, 150 g obyčajnej slaniny, 1 cibuľa, olej, soľ, trocha hladkej múky, 2 dl bieleho vína, podľa chuti olivy
Slaninu pokrájame na plátky a trocha opražíme, aby vypustila šťavu. Na masti opražíme pokrájané mäso. Posolíme, okoreníme. Keď mäso zmení farbu, pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, posypeme hladkou múkou, premiešame a podlejeme vínom. Dusíme hodinu a pol a krátko pred dokončením pridáme olivy.
Šalát Silvie Karhanovej
300 g eidamu, 4 až 6 jabĺk, 1 balíček mrazenej kukurice, mleté korenie, sladká červená paprika, pár strúčikov cesnaku, soľ, 1 kyslá smotana
Syr pokrájame na kocky. Jablká ošúpeme, odstránime jaderníky a tiež pokrájame na kocky. Kukuricu sparíme a primiešame k syru. Posolíme, pokoreníme a ochutíme paprikou. Pridáme pretlačený cesnak a smotanu. Môžeme podávať s bielym chlebom, hriankami alebo pečivom.
Rošťák krstnej mamy
2 vajíčka, korenie, červená paprika, horčica, 0,5 kg roštenky, soľ, olej
Zo surových vajec, soli, korenia, papriky a horčice pripravíme pác, do ktorého vložíme na 24 hodín rezne z roštenky. Potom ich opražíme na oleji. Táto dobrá minútka je vhodná ako predjedlo alebo hlavný chod s rozličnými prílohami.