Do reštaurácií vôbec nechodí 17 percent ľudí

BRATISLAVA - Do reštaurácií chodia na Slovensku najmä podnikatelia, živnostníci, manažéri, ale viackrát do týždňa tam zájdu aj robotníci. Niekoľkokrát za týždeň ide do reštaurácie vyše 10 percent ľudí, vyše 17 percent však do nich nechodí vôbec. Ukázal .

BRATISLAVA - Do reštaurácií chodia na Slovensku najmä podnikatelia, živnostníci, manažéri, ale viackrát do týždňa tam zájdu aj robotníci. Niekoľkokrát za týždeň ide do reštaurácie vyše 10 percent ľudí, vyše 17 percent však do nich nechodí vôbec. Ukázal to reprezentatívny prieskum, ktorý pre denník SME robila agentúra MVK.

Počet návštev reštaurácií rastie s príjmom opýtaných. Do reštaurácií vôbec nechodí tretina ľudí zarábajúcich 5- až 7-tisíc korún mesačne. Najviac do nich chodia ľudia, ktorí zarábajú od 15- do 20-tisíc korún, nasledujú zarábajúci nad 20-tisíc.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Denne, prípadne viackrát do týždňa chodia do reštaurácií najviac v Trenčianskom a Prešovskom kraji, až za nimi nasleduje Bratislavský.

V reštauráciách sedáva viac mužov, ako žien - vôbec do nich nechodí 11 percent mužov a 23,2 percenta žien. Okrem toho, že niektorí sa tam pravidelne stravujú, si do reštaurácií chodia najmä debatovať s priateľmi (odpovedalo tak napríklad 41 percent študentov), oslavovať, stravovať sa, keď sú na cestách, stravujú sa tam, ale aj pravidelne, niektorí tam chodia predovšetkým pre alkohol.

Pokiaľ ide o prepitné, Slováci veľkí grandi nie sú. Vyše pätina ľudí prepitné nedáva vôbec.

Dávajú ho najmä vysokoškolsky vzdelaní, pomerne štedrí sú ľudia maďarskej národnosti. Zhruba 1,1 percenta ľudí vo veku 50 až 59 rokov dá obsluhe tringelt aj nad päťdesiat korún.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  5. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  6. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  7. Probiotiká nie sú len na trávenie
  8. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 446
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 085
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 696
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 3 631
  5. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 3 042
  6. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 1 939
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 722
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 577
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu