BRATISLAVA (SME - ru) - Vstup do roku 2000 berú hotely a zariadenia na Slovensku ako príležitosť na otestovanie svojich služieb. V hoteli Hubert v Gerlachove vo Vysokých Tatrách očakávajú napríklad 200 hostí, medzi nimi aj viaceré známe osobnosti, ale podľa riaditeľky Zuzany Šedivej každý hosť je pre nich dôležitý. Silvestrovský program bude moderovať dvojica Dalila a Mravec a okrem ďalších účinkujúcich sú objednaní i dvaja diskdžokeji a živý orchester. Bohaté silvestrovské menu sa bude trocha odlišovať od minuloročného - k najzaujímavejším špecialitám sa určite zaradia marinované kačacie prsia na pomarančoch. Vstupné je 2000 korún. Už je vraj vypredané, ale podľa Šedivej sa na sedenie vždy dá nájsť miesto. Šumivé víno na polnočný prípitok vyrobila pre tento hotel špeciálne seredská firma Hubert. Na Zochovej chate pripravujú silvestrovský večer pre 90 ľudí (vstupné 1500 korún, lístky ešte sú). Medzi podávanými pochúťkami asi najviac zaujme silvestrovská misa Karpatský vlk zložená z troch druhov mäsa. Na programe bude okrem iného striptíz aj ohňostroj, o hudobné variácie sa postarajú dvaja diskdžokeji. V hoteli Limbach neďaleko Bratislavy sa zíde 130 hostí, väčšinou ľudia, ktorí tu trávia Silvestra už pravidelne. Ako nás informovala riaditeľka Tatiana Sučanská, v programe bude malá zmena. V reštaurácii sa inštaluje plátno - na ňom sa po ohňostroji po polnoci premietne film o Slovensku, ktorý vlani premietalo ministerstvo hospodárstva na výstave v Portugalsku. "Ide o to, aby si každý pri tom všetkom obrodil aj svoju dušu, aby sme si uvedomili, že Slovensko je krásne a netreba sa obzerať za cudzím perím," hovorí Sučanská. Chystajú aj úplne novú špecialitu - sviečkovú na štajerský spôsob, pripravenú ako divinu kombinovanú s hrozienkami a kroketami. Každý hosť dostane na pamiatku keramického slimáčika. "Je to symbol toho, aby sme sa v novom roku tak veľmi neponáhľali," dodala Sučanská.