Predavači kaprov sú sami prekvapení, koľko zarobili

Najväčšou túžbou každého predavača vianočných kaprov je, aby tesne pred Štedrým dňom prišli mrazy. "Na váhe je potom kopa ľadu a každý kapor je o pol kila ťažší. Stalo sa nám, že sme večer boli šokovaní, koľko sme zarobili," hovorí jeden zo zbehlých ...

Najväčšou túžbou každého predavača vianočných kaprov je, aby tesne pred Štedrým dňom prišli mrazy. "Na váhe je potom kopa ľadu a každý kapor je o pol kila ťažší. Stalo sa nám, že sme večer boli šokovaní, koľko sme zarobili," hovorí jeden zo zbehlých obchodníkov. "Keď vážite menšiu rybu, treba dávať pozor. Často sú tu aj ľudia z obchodnej inšpekcie a platíme veľké pokuty," pokračuje. Sami predavači sa pred mrazom chránia pitím vareného vína. "Nesmieme ryby ani zabíjať, odrezávať hlavy, pitvať, nič." Práve keď to jeden z nich povedal, jeho priopitý kolega obrovským nožom trafil kapra tak silno, až hlava odletela meter ďaleko. "No, keď príde nejaká babička a chce, aby sme jej rybu zabili, inak ju nekúpi, necháme sa občas uhovoriť. Predali by sme aj hlavy a vnútornosti, lebo niektorí ľudia ich chcú do polievky," vysvetľoval. Krv tiekla po ulici a miešala sa s čerstvou vodou z hadice. Tá tam tečie celý deň, lebo rybám treba vodu stále vymieňať. Keďže naozaj mrzlo, tvorila sa na svahu pred stánkom kĺzačka, po ktorej sa šplhali nedočkaví nakupujúci. Boli ochotní kúpiť takmer všetko. Kapry sa síce nesmú chytať za oči, ale podľa vysvetlenia skúsených, keď sa tak stane, dostanú ryby na chvíľku šok, prestanú sa metať a dajú sa pohodlne odvážiť. "Inak im nič nie je," presviedčajú predavači. Predpísané podberáky používajú aj preto, že záujemca si často vyberie rybu z prostriedku kade. Pod kaďami na zemi zatiaľ pribúdajú mŕtve kusy. Hlavnou príčinou je manipulácia, pri ktorej sa môžu kapry udrieť a potom rýchlo uhynú. (fw)

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 594
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 326
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 716
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 138
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 349
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 881
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 879
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 375
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu