čo predstavuje vyše sedemdesiat percent. Výška predraženia na sto korún všetkých nákupov dosiahla 2,70 koruny. Pre zlú kvalitu pozastavili inšpektori SOI v 47 prevádzkach predaj dvestodvadsiatich druhov tovaru za viac ako 205-tisíc korún. Pri ďalších 48 druhoch na konzum nevhodného tovaru alebo surovín na prípravu jedál v celkovej hodnote vyše 6800 korún vydali príkaz na likvidáciu. Na mieste uložili 110 blokových pokút vo výške 77-tisíc korún. Pri zistení nedostatkov väčšieho rozsahu spísali 55 protokolov o začatí správneho konania, o ktorých rozhodne riaditeľ inšpektorátu. V hoteli Luna v Žiari nad Hronom boli dve kontrolné konzumácie v hodnote 182 korún predražené o sedem korún. Personál totiž nedodržal mieru karpatského brandy, hmotnosť sterilizovaného šalátu ani hmotnosť údeného karé na prípravu jedla Babičkino tajomstvo a nepoužil ani desať gramov kápie do pastierskeho syra podľa vlastnej kalkulácie. Pracovníci SOI dali v hoteli príkaz na likvidáciu bravčovej pečene za 165,60 koruny, ktorá bola po uplynutí najneskoršej lehoty spotreby. V hostinci Rasputin v Ružinej zistili pri dvoch kontrolných nákupoch v hodnote 63,40 koruny rozdiel 2,60 koruny, a to v dôsledku nedodržania miery tuzemského rumu a čapovaného piva. Predraženie až o 22,20 koruny zaznamenali "soikári" v reštaurácii Terasa na kúpalisku v Tornali. Stalo sa tak pri dvoch kontrolných konzumáciách za necelých 80 korún, pri ktorých personál nedodržal hmotnosť dvoch porcií vyprážaného syra s tatárskou omáčkou a hranolkami.