18. - 19. 1. 1999 - Firma Verkest - nádrž na uchovávanie živočíšnych tukov je silne kontaminovaná dioxínmi.
3. 3. 1999 - Firma De Brabander oznamuje svoj problém poisťovni.
3. 3. - 19. 3. 1999 - Prešetrením sa preukazuje, že príčinou problémov vo firme De Branbander je tuk pridávaný do kŕmnej zmesi.
19. 3. 1999 - Firma De Brabander informuje príslušné oddelenie ministerstva pôdohospodárstva o probléme. Z vlastnej iniciatívy firma izoluje výrobné spoločnosti a mäso, ktoré vyrobili. Od tejto chvíle sa o celom probléme dozvedá belgické ministerstvo pôdohospodárstva.
26. 4. 1999 - Výsledky laboratórneho vyšetrenia ukazujú, že najvyššie množstvá dioxínu sa nachádzajú v krmive a v kuracom tuku.
25. 5. 1999 - Porada belgického ministerstva pôdohospodárstva, ministerstva zdravotníctva a poľnohospodárskych podnikov.
26. 5. 1999 - Laboratórne rozbory ukazujú, že najvyššie kontaminácie sa vyskytli vo výrobni kŕmnych zmesí Huys. Ministerstvo pôdohospodárstva a ministerstvo zdravotníctva rozhodnú o podrobnom sledovaní hydinových fariem, ktoré nakúpili kontaminované krmivo. O kurčatách a ich mäse a o násadových vajciach sa rozhodne, že sú nepožívateľné.
27. 5. 1999 - Na krátkej tlačovej konferencii dostanú po prvýkrát informácie o probléme médiá.
28. 5. 1999 - Navrhuje sa stiahnutie všetkých kurčiat a vajec z obchodov. Prepuká aféra v médiách. Komisia EÚ berie na zodpovednosť obe ministerstvá.
29. a 30. 5. 1999 - Ministerstvá predkladajú správu. Pozastavujú uvádzanie násadových vajec do obehu a berú pod stálu kontrolu podniky vytypované pri vyšetrovaní prípadu. Vychádza na povrch, že v čase od 19. januára do 31. januára dodala firma Verkest živočíšny tuk 445 hydinovým farmám a do 746 chovov ošípaných a 393 chovov hovädzieho dobytka.
1. 6. 1999 - V celom Belgicku zastavujú predaj hydinového mäsa a vajec. Výrobcovia kŕmnych zmesí sú požiadaní o vydanie čestného vyhlásenia o tom, že v čase od 19. 1. do 1. 6. nenakúpili tuk od firmy Verkest. V opačnom prípade je ich povinnosťou oznámiť odberateľov kŕmnych zmesí.
3. a 4. 6. 1999 - Všeobecný zákaz transportu a zabíjania zvierat v Belgicku.
3. a 4. 6. 1999 - Európska komisia vydáva uznesenia, ktorými sa zakazuje uvádzanie do obehu surového mäsa, mäsových výrobkov, mlieka a mliečnych výrobkov a živočíšnych surovín pochádzajúcich z Belgicka. Zákaz sa týka hydinového, bravčového a hovädzieho mäsa. Belgické orgány sú nútené sledovať výrobky, do ktorých pridali vymenované suroviny. Dostávajú príkaz spáliť kontaminované výrobky.