Zajtra sa ukáže, či sa tri litre halušiek dajú zjesť za menej ako 54 sekúnd

Prvú informáciu o priebehu majstrovstiev sveta vo varení a jedení bryndzových halušiek poskytoval ten, čo ich vymyslel, organizuje, propaguje - krčmár z Tureckej Svetlan Turčan. Bolo to pred piatimi rokmi, keď sediac na pníku medzi uhlím a zemiakmi v ...

Prvú informáciu o priebehu majstrovstiev sveta vo varení a jedení bryndzových halušiek poskytoval ten, čo ich vymyslel, organizuje, propaguje - krčmár z Tureckej Svetlan Turčan. Bolo to pred piatimi rokmi, keď sediac na pníku medzi uhlím a zemiakmi v podzemí krčmy, odpovedal na otázky novinárov. Kým naberal zemiaky pre súťažiacich. Inokedy nemal čas, pretože on bol na majstrovstvách všetkým. Za päť rokov pravidelného organizovania majstrovstiev sa v Tureckej pri Banskej Bystrici veľa zmenilo. Tlačovka pred terajším ročníkom sa konala pri haluškách v Slovenskej pivnici. Ale Svetlan Turčan je stále tou osobou, bez ktorej by podujatie nebolo. Pretože miluje dedinu Turecká, aj keď ako chlap o tom málo hovorí. Vie všeličo o tejto uhliarskej osade pod kopcom Krížna, o podzemnom jazere v hore i prameni, ktorý vyviera vo výške 1500 metrov nad morom. Výnimočné terény na lyžovanie vinou súdnych sporov okolo sedačky spustli. To nie sú atrakcie, pre ktoré by sem chodili návštevníci. Aspoň v jeden letný víkend sa tu však zídu ľudia kvôli haluškám, jarmočnej zábave, spevu i veseliu. Od chaosu v organizovaní, hodnotení i programe v prvopočiatkoch sa z majstrovstiev stalo zaujímavé podujatie, na ktoré sa už tradične chystajú ľudia z celého Slovenska. Ak vyjde počasie, malo by ich tu byť zajtra až osemtisíc. Kto príde, dostane halušky - niekto si ich bude musieť kúpiť, súťažiaci ich zhltnú na čas. Pokoriť svetový rekord pre družstvo znamená zjesť požadované 3 litre halušiek za 54 sekúnd.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

IVETA BIELIKOVÁ

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  2. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  5. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  6. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  7. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  8. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 568
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 285
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 709
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 076
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 273
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 919
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 850
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 412
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu