o Minulú sobotu sme "zabrúsili" do Liptova. Pritiahli nás sem ohlášky Ovčiarsko-bryndziarskej nedele, ktorá sa chystala v pribylinskom skanzene. Ľudí, ktorí sa dali nalákať na bohatý program ako my, bolo neúrekom. Možno taká tisícka. Neviem však, či dakomu z organizátorov napadlo, že taká masa ľudí určite bude chcieť aj niečo zjesť, alebo prinajmenšom sa občerstviť. Čímže iným ako haluškami a žinčicou, veď o tom to všetko bolo. Ukázalo sa však, že organizátori nerátali s toľkými hladnými krkmi. Ba chvíľami sme mali pocit, že rátali len s tým, že najesť sa chcú iba účinkujúci. V jednom jedinom stánku vybavenom na varenie bryndzových špecialít personál už okolo 12. hodiny nestíhal nápor desiatok obedachtivých návštevníkov a atmosféra ešte zhustla, keď sa začali uprednostňovať členovia súboru. Mali na to nárok, prečo nie, len keby sa v zákryte medzi nimi nepredbiehalo aj plno takých, čo rýchlo pochopili, že tadeto sa skôr dostanú k jedlu. Našťastie sa žiadna bitka nestrhla (zrejme nebola v scenári). Najviac ma však prekvapila kvalita podávaných bryndzových halušiek a bryndzových guliek. Prvé podávali nedovarené (neviem, či všetkým stravníkom), druhé sa hodili skôr na nabíjanie do pušky. Také boli tvrdé. Hádam len palacinky a šišky s brydzou obstáli ako štandard. Chvalabohu, že aspoň tej žinčice bolo dosť. T. C., Bratislava
x x x
Milí čitatelia, v tejto rubrike chceme dať priestor vašim postrehom z dovolenkových či iných ciest, radám pre cestovateľov, ako aj rôznym turistickým odkazom. Ak sa rozhodnete podeliť sa o ne, označte obálku heslom CESTY. Vzhľadom na obmedzený priestor dáme prednosť kratším príspevkom. Účelom tejto rubriky nie je uverejňovať kritiku na cestovné kancelárie.