Na Grand Gastro `99 jedlá s príchuťou jari

STARÝ SMOKOVEC (SME - maxy) - Posledných osem rokov sa Tatranský klub kuchárov a cukrárov prezentoval predveľkonočnou výstavou jedál a cukrárskych výrobkov v starosmokoveckom hoteli Grand. Pre verejnosť a najmä hotelový dorast stredných odborných škôl ...

STARÝ SMOKOVEC (SME - maxy) - Posledných osem rokov sa Tatranský klub kuchárov a cukrárov prezentoval predveľkonočnou výstavou jedál a cukrárskych výrobkov v starosmokoveckom hoteli Grand. Pre verejnosť a najmä hotelový dorast stredných odborných škôl zameraných na hotelierstvo a gastronómiu to bola príležitosť vidieť a ochutnať jedlá pripravené s fantáziou a láskou podľa tradičných aj nových a originálnych receptúr. Zároveň sa v brandži pokúšali presadiť a upozorniť na svoje zručnosti aj žiaci odborných škôl z regiónu, pretože sa popri majstroch kuchároch a cukrároch mohli zapojiť do prípravy jedál. V tomto roku dostalo podujatie nový rozmer ako Grand Gastro `99 v posunutom termíne. Začalo sa včera odborným seminárom pre vyšší manažment hotelov, pričom svoje skúsenosti odovzdávajú zúčastneným z celého Slovenska legendy tatranského hotelierstva, napríklad Ing. František Odložilík a riaditeľka nového hotela Hubert v Gerlachove Ing. Zuzana Šedivá, aj pedagógovia Ekonomickej fakulty UMB v Banskej Bystrici - odborníci na cestovný ruch. Tematicky širšia bude aj dnešná výstava jedál prístupná verejnosti - špecializuje sa na príchod jari do slovenských kuchýň. Riaditeľ hotela Grand Ing. Ľudovít Budzák sa s úsmevom zmienil aj o súťažných disciplínach, napríklad tatranskom minimaratóne, behu čašníkov s plne naloženým podnosom okolo hotela alebo súťaži, v ktorej je prvou cenou za najlepšie pripravené rýchle občerstvenie sada kuchynských nožov v hodnote 10-tisíc korún.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 587
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 309
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 712
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 121
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 340
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 911
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 870
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 389
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu