STARÝ SMOKOVEC (SME - maxy) - Posledných osem rokov sa Tatranský klub kuchárov a cukrárov prezentoval predveľkonočnou výstavou jedál a cukrárskych výrobkov v starosmokoveckom hoteli Grand. Pre verejnosť a najmä hotelový dorast stredných odborných škôl zameraných na hotelierstvo a gastronómiu to bola príležitosť vidieť a ochutnať jedlá pripravené s fantáziou a láskou podľa tradičných aj nových a originálnych receptúr. Zároveň sa v brandži pokúšali presadiť a upozorniť na svoje zručnosti aj žiaci odborných škôl z regiónu, pretože sa popri majstroch kuchároch a cukrároch mohli zapojiť do prípravy jedál. V tomto roku dostalo podujatie nový rozmer ako Grand Gastro `99 v posunutom termíne. Začalo sa včera odborným seminárom pre vyšší manažment hotelov, pričom svoje skúsenosti odovzdávajú zúčastneným z celého Slovenska legendy tatranského hotelierstva, napríklad Ing. František Odložilík a riaditeľka nového hotela Hubert v Gerlachove Ing. Zuzana Šedivá, aj pedagógovia Ekonomickej fakulty UMB v Banskej Bystrici - odborníci na cestovný ruch. Tematicky širšia bude aj dnešná výstava jedál prístupná verejnosti - špecializuje sa na príchod jari do slovenských kuchýň. Riaditeľ hotela Grand Ing. Ľudovít Budzák sa s úsmevom zmienil aj o súťažných disciplínach, napríklad tatranskom minimaratóne, behu čašníkov s plne naloženým podnosom okolo hotela alebo súťaži, v ktorej je prvou cenou za najlepšie pripravené rýchle občerstvenie sada kuchynských nožov v hodnote 10-tisíc korún.