Prominentmi slovenskej politickej scény sa zaplnila počas uplynulého víkendu televízna kuchyňa v štúdiu STV na Rastislavovej ulici v Košiciach. Striedali sa tu ministri Dzurindovho kabinetu i poslanci parlamentu a varili pestrý sortiment známych i menej známych jedál. Minister hospodárstva SR Ľudovít Černák avizoval prípravu záhadnej placerky, z ktorej sa pred očami zvedavcov vykľula celkom obyčajná zemiaková haruľa, pripravovaná však na celej ploche plechu na pečenie. Aj biela špecialita podpredsedu parlamentu Pavla Hrušovského je, ako sa ukázalo, cenovo dostupná i pre insolventné peňaženky obyčajného občana. Navaril špagety s papričkami, cesnakom a parmezánom. Exotickou severoafrickou špecialitou sa predstavila opozičná poslankyňa Irena Belohorská. Pripravovala ju podľa receptu, ktorý si priniesla z predchádzajúceho dlhodobejšieho pobytu v Tunise. Ďalšia známa politička, poslankyňa a podpredsedníčka SNS Anna Malíková pripravovala pred kamerou kurča. Či budú jedlá týchto prominentov, ale i ministra Kukana, poslanca Orosza a ďalších, ktorí trávili fašiangový víkend v televíznej kuchyni, pre adresátov interesantné, sa postupne presvedčíme vo vlastných kuchyniach, pretože kuchári ich budú prezentovať prostredníctvom jednej z najznámejších relácií STV z Košíc - Varím, varíš, varíme. (eb)