BRATISLAVA (TASR) - V Bratislavskom kraji sa v ostatnom čase nevyskytli žiadne mimoriadne epidémie. Pracovníci Štátneho zdravotného ústavu Bratislavy robia dôsledné kontroly najmä vo výrobe a distribúcii potravín, aby sa znížilo riziko salmonelózy a iných črevných ochorení na minimum, konštatovala riaditeľka menovaného ústavu MUDr. Eva Haladová. Podľa jej spresnenia rovnako dobre zvládajú epidemiológovia aj hygienickú situáciu v Plaveckom Štvrtku, kde sa v predošlých obdobiach šírila infekčná žltačka typu A. „Je to najmä zásluhou dobrej spolupráce s tamojšou samosprávou,“ zdôraznila E. Haladová. Zároveň vyjadrila nádej, že územie Bratislavského kraja hromadné infekčné ochorenia, zapríčinené infikovanou vodou či potravinami, túto sezónu neohrozia.