Gréci varia pomerne jednoduché jedlá. Okrem cesnaku a cibule sú najdôležitejšími prísadami pokrmov citróny, oregano a olivový olej. Na jedálnom lístku sa v reštauráciách často stretnete so záhadnými názvami. Ukrývajú sa pod nimi rôzne špeciality gréckej kuchyne. Tak napríklad zatziki je jogurt s cesnakom a uhorkami. Feta je jemný kozí syr, mimochodom, v poslednom čase sa už čoraz častejšie objavuje i v našich obchodoch. Pod názvom dolmades sa skrývajú plnené listy viniča a pod mousakou zase mleté mäso zapečené s bešamelovou omáčkou. Pastitsio znamená cestovinový nákyp s mletým mäsom, keptedes - guľky z mletého mäsa a napríklad choriatiki salata - zeleninový šalát. Na gréckom vidieku je doteraz bežné nazrieť až do kuchyne - čo turisti s obľubou využívajú - a vybrať si jedlo priamo tam.