Objavil som potravinu, ktorá má takú decentnú chuť, že barbar by ju označil za jedlo bez chuti. Volá sa to TOFU. Povedzte si toto slovo nahlas: znie to ako meno starého čínskeho básnika. (Bol jeden taký: volal sa TU FU, a jeho básne sú rovnako decentné a jemné, že ich vychutná iba naozajstný znalec krásna.) Tofu je syr zo sóje a má pozoruhodné účinky. Okrem iného znižuje hladinu cholesterolu. Ja mám stále pokušenie nehovoriť cholesterol, ale chorestelor - je to viac cítiť chorobou. Dnes už existujú recepty na úpravu a prípravu tofu, ale ja som zistil, že najviac mi chutí taký, aký je. Bez úprav, marinovania a iných krycích manévrov. Zatiaľ ho požívam iba krátko, takže moja hladina cholesterolu bude ešte asi dlho stúpať. Ale jedného dňa sa možno objaví v mojich správach o životných tokoch takéto hlásenie: Uravéň cholesterólu padájet. Nivó bés!