Pondelok, 8. marec, 2021 | Meniny má Alan, AlanaKrížovkyKrížovky

Tvrdošínska mliekareň zvýšila ceny svojich výrobkov len o dve percentá

TVRDOŠÍN (TASR) - Aj keď ceny mlieka vzrástli o šesť percent, Tvrdošínska mliekareň zvýšila od začiatku tohto roka ceny svojich výrobkov približne o dve percentá. Podľa slov jej generálneho riaditeľa Dušana Staňáka im to umožní vyššie využitie vnútorných

rezerv a vyššia produktivita práce. Tvrdošínska mliekareň, spol. s r. o., v Tvrdošíne vyrobila v minulom roku 1405 ton prírodných a 998 ton tavených syrov a 507 ton mliečnych dezertov. V uplynulom roku dosiahla mliekareň obrat 448 miliónov korún a v tomto roku by to malo byť o 15 percent viac. Súčasný výrobný program Tvrdošínska mliekareň vyrába deväť prírodných a 12 druhov tavených syrov, tri tvarohové krémy a šesť druhov mliečnych dezertov. Spomedzi všetkých slovenských výrobcov vyrába najširší sortiment syrov. Známe sú jej prírodné syry Eidamská tehla, polooštiepok Oravan Koliba, z tavených Syrokrém, trvanlivý zmesný ovčí syr, dietetický tavený syr s jogurtom a ďalšie. Vlani začali vyrábať údenú a neúdenú parenicu. Ďalej to bola Tvrdošínska tehla so 40-percentným obsahom tuku, ktorá je vhodná na tepelné spracovanie aj priamy konzum. Od začiatku tohto roka dodáva mliekareň na trh nový smotanovo-mliečny dezert Timo s príchuťou marhuľovou, karamelovou a mokka. Na budúci mesiac chcú začať s ponukou pareného údeného syra Primáš, ktorý má všestranné použitie v studenej kuchyni.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Inzercia - Tlačové správy

  1. Spoznajte Olomouc – univerzitné mesto a svoju budúcnosť
  2. Ako môžete zastaviť dýchavičnosť pri covide a po jeho prekonaní?
  3. 5 najčastejších dôvodov, pre ktoré sa v noci budíme
  4. Čo napĺňa v práci úspešné ženy v jednej z najznámejších firiem?
  5. Ostrov Saona pri Dominikánskej republike je pravý karibský raj
  6. Nové číslo Historickej revue
  7. Porsche sa rozrastá o nový shooting brake Taycan Cross Turismo
  8. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať?
  9. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými?
  10. Denník SME spolu s knihou Rozhovory o ľudskom tele
  1. Metropolis sa stane ikonickou stavbou Bratislavy
  2. Čo napĺňa v práci úspešné ženy v jednej z najznámejších firiem?
  3. Svieže jarné ceny v PLANEO Elektro sú aj v marci extra výhodné
  4. Ako môžete zastaviť dýchavičnosť pri covide a po jeho prekonaní?
  5. Ostrov Saona pri Dominikánskej republike je pravý karibský raj
  6. Porsche sa rozrastá o nový shooting brake Taycan Cross Turismo
  7. Nové číslo Historickej revue
  8. Veolia dostala exkluzívne do správy projekt SKY PARK
  9. AS EUBA vyhlasuje protest proti novele zákona o VŠ
  10. Firmy sa spojili s učiteľmi, rozhodli sa pomôcť chudobným žiakom
  1. Oplatí sa teraz kupovať byt alebo je lepšie si počkať? 26 253
  2. Korona zlacňuje elektroniku. Tento týždeň je až o 50 % lacnejšia 15 583
  3. Skutočná vanilka a čokoláda. Čo robí potraviny kvalitnými? 13 289
  4. Ostrov Saona pri Dominikánskej republike je pravý karibský raj 13 059
  5. 5 najčastejších dôvodov, pre ktoré sa v noci budíme 11 243
  6. Denník SME spolu s knihou Rozhovory o ľudskom tele 8 543
  7. Nové číslo Historickej revue 8 394
  8. AGEL spustil testovanie expresnými PCR testami 8 259
  9. Ako môžete zastaviť dýchavičnosť pri covide a po jeho prekonaní? 7 637
  10. Telo v karanténe, jar a domácnosť, rozhovor s Denisou Dvončovou 7 557
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu