nákupov, z ktorých bolo 127 predražených. Prekontrolovali aj 116 pohostinských a 45 ubytovacích zariadení v Žilinskom kraji. Bez nedostatkov bolo 65 pohostinských a 45 ubytovacích prevádzok. Špeciálna časť akcie bola zameraná na kontrolu predávanej zmrzliny. Inšpektori odobrali vzorky na fyzikálno-chemický prieskum a mikrobiologický prieskum. V prvom prípade nespĺňalo normu 38,9 percenta vzoriek a v druhom 23,3 percenta. Za najčastejšie nedostatky v pohostinských zariadeniach kontrolóri označili nekultúrnosť prostredia a nevyhovujúcu úroveň obsluhy. Chýbali veci povinnej výbavy, ktoré vyhláška pre jednotlivé kategórie zariadení stanovuje: základné dochucovacie prostriedky, celé papierové obrúsky, cudzojazyčné mutácie jedálnych lístkov, detské stoličky, koberce.