Recepty Edity Sipeky

Morčacie prsia na pomaračoch

Morčacie prsia na pomaračoch

Pre dve osoby potrebujeme: 300 gramov morčacích pŕs, tri stredne veľké kúsky pomaranča, 4 polievkové lyžice sójovej omáčky, soľ, mleté čierne korenie, čili korenie, 2 strúčiky cesnaku, 2 polievkové lyžice oleja, 150 g fazuľových klíčkov, trocha pažítky

Morčacie mäso pokrájame na kúsky, osušíme a na hodinu necháme marinovať v náleve zo sójovej omáčky, soli, korenia, čili a rozdrveného cesnaku. Medzitým si pripravíme pomaranče tak, že z nich odstránime aj tenkú šupku a pokrájame ich na kúsky. Mäso vložíme na rozpálený olej, krátko osmažíme a pridáme pomaranče. Nakoniec pridáme klíčky a opäť dochutíme čili, sójou a korením. Nakoniec ozdobíme pažítkou. Podávame s ryžou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

(Porcia má 290 kcal =1200 kJ)

Dusená zelenina Edita

Pre dve osoby potrebujeme: 2 stredne veľké cibule, 300 g brokolice, 2 polievkové lyžice píniových semienok, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 60 ml suchého bieleho vína, čierne korenie a čestvo pomletý muškátový oriešok.

Brokolicu očistíme, oddelíme stonky od hlavičiek a nakrájame na drobno. Medzitým opražíme píniové semienka do zlatista. Na druhej panvici ľahko podusíme na štvrtky pokrájanú cibuľu. Pridáme rozdrvený cesnak a brokolicu. Všetko spolu podusíme približne štyri minúty, pričom zmes podlievame vínom a dochutíme korením, soľou a muškátovým orechom. Nakoniec ozdobíme píniovými orechami.

(Porcia má 240 kcal = 1000 kJ)

Omeleta s mozarellou a paradajkami

SkryťVypnúť reklamu

Pre dve osoby potrebujeme: tri malé tvrdé paradajky, 125 g mozarelly, polovičku petržlenovej viazaničky, 5 vajec, 75 g šľahačky, soľ, čierne korenie, 30 g masla, citrónové korenie

Paradajky pokrájame na mesiačiky, mozarellu na centimetrové plátky. Zmiešame vajcia so smotanou, pridáme polovičku petržlenovej vňate pokrájanej nadrobno. Na panvici roztopíme maslo, na ktoré vylejeme zmes a necháme krátko pražiť. Na vrch omelety dáme paradajky, mozarellu a zvyšok pretržlenovej vňate. Posolíme, okoreníme a posypeme citrónovým korením. Na strednom ohni necháme opražiť prikryté ešte tri minúty.

(porcia má 600 kcal = 2500 kJ)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 587
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 309
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 712
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 121
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 339
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 908
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 868
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 390
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu