Ostrá pochúťka s hubami

500 g kuracieho mäsa, 500 g cibule, 4 polievkové lyžice sójovej omáčky, 3 kvapky tabasca, 4 polievkové lyžice sladkého vína, 1 pór, 1 červená a jedna zelená paprika, 1,5 dl mäsového vývaru, 2 lyžice oleja, 300 g mrazeného hrášku, 200 g kuriatok .

500 g kuracieho mäsa, 500 g cibule, 4 polievkové lyžice sójovej omáčky, 3 kvapky tabasca, 4 polievkové lyžice sladkého vína, 1 pór, 1 červená a jedna zelená paprika, 1,5 dl mäsového vývaru, 2 lyžice oleja, 300 g mrazeného hrášku, 200 g kuriatok alebo šampiňónov, soľ.

Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky a potom na rezance. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky. V mise rozmiešame sójovú omáčku, víno a tabasco, pridáme mäso a cibuľu, dobre premiešame, prikryjeme a na chladnom mieste necháme tridsať minút. Pór prerežeme, nakrájame na široké rezance, prepláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na rezance. Mäso a cibuľu vyberieme z nálevu a necháme odkvapkať. Nálev zmiešame v hrnci s vývarom a necháme zovrieť. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme mäso s cibuľou a za stáleho miešania popražíme. Zalejeme vývarom, pridáme pór, papriku a hrášok, prikryjeme a niekoľko minút varíme. Huby očistíme, nakrájame, primiešame k mäsu, posolíme a uvaríme domäkka.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Dusené kuracie prsia v rajčiakovej omáčke

1 kg mäsitých rajčiakov, 2 strúčiky cesnaku, 75 g prerastenej slaniny, pol viazanky majoránu, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 600 g kuracích pŕs, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, 150 ml bieleho vína, 1 - 2 polievkové lyžice balzamikového octu, 75 ml slepačieho vývaru.

V panvici na strednej teplote zohrejeme olivový olej. Krátko na ňom dozlatista opečieme cesnak, vyberieme a necháme odkvapkať. Na olej dáme pokrájanú slaninu. Pečieme ju asi 4 minúty dochrumkava. Slaninu vyberieme a necháme odkvapkať na papierovej utierke. Teplotu nastavíme na najvyšší stupeň, do oleja vložíme kuracie prsia. Asi 3 minúty ich opekáme zo všetkých strán do zlatohneda. Mäso osolíme, okoreníme a pridáme majorán. Podlejeme bielym vínom a balzamikovým octom. Pridáme slepačí vývar a pokrájame rajčiaky. Prikryjeme a pri nízkej teplote dusíme asi 15 minút. Kuracie prsia vyberieme a pokrájame na plátky a ozdobíme opečenou slaninou.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 587
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 307
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 712
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 121
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 338
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 909
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 863
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 392
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu