500 g kuracieho mäsa, 500 g cibule, 4 polievkové lyžice sójovej omáčky, 3 kvapky tabasca, 4 polievkové lyžice sladkého vína, 1 pór, 1 červená a jedna zelená paprika, 1,5 dl mäsového vývaru, 2 lyžice oleja, 300 g mrazeného hrášku, 200 g kuriatok alebo šampiňónov, soľ.
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky a potom na rezance. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky. V mise rozmiešame sójovú omáčku, víno a tabasco, pridáme mäso a cibuľu, dobre premiešame, prikryjeme a na chladnom mieste necháme tridsať minút. Pór prerežeme, nakrájame na široké rezance, prepláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na rezance. Mäso a cibuľu vyberieme z nálevu a necháme odkvapkať. Nálev zmiešame v hrnci s vývarom a necháme zovrieť. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme mäso s cibuľou a za stáleho miešania popražíme. Zalejeme vývarom, pridáme pór, papriku a hrášok, prikryjeme a niekoľko minút varíme. Huby očistíme, nakrájame, primiešame k mäsu, posolíme a uvaríme domäkka.
Dusené kuracie prsia v rajčiakovej omáčke
1 kg mäsitých rajčiakov, 2 strúčiky cesnaku, 75 g prerastenej slaniny, pol viazanky majoránu, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 600 g kuracích pŕs, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, 150 ml bieleho vína, 1 - 2 polievkové lyžice balzamikového octu, 75 ml slepačieho vývaru.
V panvici na strednej teplote zohrejeme olivový olej. Krátko na ňom dozlatista opečieme cesnak, vyberieme a necháme odkvapkať. Na olej dáme pokrájanú slaninu. Pečieme ju asi 4 minúty dochrumkava. Slaninu vyberieme a necháme odkvapkať na papierovej utierke. Teplotu nastavíme na najvyšší stupeň, do oleja vložíme kuracie prsia. Asi 3 minúty ich opekáme zo všetkých strán do zlatohneda. Mäso osolíme, okoreníme a pridáme majorán. Podlejeme bielym vínom a balzamikovým octom. Pridáme slepačí vývar a pokrájame rajčiaky. Prikryjeme a pri nízkej teplote dusíme asi 15 minút. Kuracie prsia vyberieme a pokrájame na plátky a ozdobíme opečenou slaninou.