Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

V kuchyni s moderátorom Pavlom Bruchalom

Televízny moderátor Pavel Bruchala má síce k vareniu pozitívny vzťah, ale keďže býva sám, chodí sa najesť radšej do reštaurácie. Varenie pre seba samého ho veľmi nebaví.

Pavel Bruchala sa narodil v roku 1977 v Brezne. Vyrastal v Banskej Bystrici. Po skončení strednej školy obchodnej pracoval tri mesiace v cestovnej kancelárii, neskôr rok v Štátnej opere v Banskej Bystrici ako garderobiér. Mal na starosti pánsky zbor. V štúdiu potom pokračoval na banskobystrickej Akadémii umení, odbor herectvo a réžia. Po dvoch rokoch odišiel na VŠMU do Bratislavy, kde vyštudoval herectvo. Štyri roky pracuje ako televízny moderátor (Doma s Markízou, Teleráno, Zlaté vajce). Moderoval tiež programy Zlatý slávik a Šťastnú cestu. Vo voľnom čase sa venuje hlavne športu a rád chodí do kina na dobré filmy. Rád pláva, bicykluje a navštevuje fitnescentrum. Je slobodný.

Televízny moderátor Pavel Bruchala má síce k vareniu pozitívny vzťah, ale keďže býva sám, chodí sa najesť radšej do reštaurácie. Varenie pre seba samého ho veľmi nebaví.

Moderátor vyrastal s dvoma bratmi a sestrou. Mama ich k vareniu nenútila, pretože sama varila veľmi rada. Keď rodičia náhodou odcestovali, Pavel im zvykol upiecť na privítanie bábovku. "Vždy sa mi podarila, pretože som ju robil presne podľa receptu v kuchárskej knihe."

Keď mal asi trinásť rokov, dostal raz chuť na karamel. Využil, že bol doma sám a začal experimentovať. "Môj pokus však dopadol veľmi zle. Nielenže sa mi karamel nepodaril, ale navyše od pripáleniny zapáchal celý dom. Tiež som zničil hrniec, ktorý som v nádeji, že mama nič nezistí, schoval medzi ostatné riady. Samozrejme, že na to prišla hneď po príchode domov. Ale prepieklo sa mi to. Odvtedy som karamel nerobil a ani sa naň nechystám."

Okrem bábovky sa doma naučil pripravovať aj niektoré jednoduchšie jedlá. Počas vysokoškolského štúdia býval na internáte, kde boli jeho najčastejším jedlom cestoviny, vreckové polievky a konzervy. Cestoviny má rád dodnes.

Doma len rýchle jedlá

Ak doma varí, varí najmä rýchle jedlá. "Robím cestoviny na rôzne spôsoby, čínu, hydinu, zeleninu. Pri príprave jedál trošku experimentujem, aby som nejedol stále to isté. Experimentujem najmä s koreninami. Mám niekoľko druhov, ktoré kombinujem podľa vlastnej chute a fantázie. Žiaľ, neviem robiť polievky, hoci prvé pokusy mám už za sebou. U známych som raz varil slepačiu polievku, museli mi však s ňou pomáhať. Ale vydarila sa a všetkým chutila."

Po každom jedle zákusok

Pravidelne a rád navštevuje reštaurácie, kde uprednostňuje jedlá z kuracieho mäsa, cestoviny alebo pizzu. Z príloh má najradšej zeleninu a ryžu. Ak náhodou dostane chuť na steak, musí byť dobre prepečený. Nikdy si neobjednáva vyprážaný syr, hranolčeky a opekané zemiaky. Toho sa prejedol ešte v školských jedálňach. Ku kuraciemu mäsu musí mať vždy kompót a ku kačaciemu dusenú kapustu. "Týchto tradícií sa držím."

Ak cez deň nestihne ísť do reštaurácie na obed, nemá problém dať si na večeru fast food.

Za hriech považuje, že si po každom jedle dopraje zákusok. Najradšej má tiramisu, ale zje aj iný zákusok, čokoládu alebo keks. Z ovocia uprednostňuje banány, mandarínky a hrozno.

Proti únave nebojuje kávou ani zeleným čajom. Kávu vypije len príležitostne v reštauráciách. Od smädu pije minerálku, ovocný čaj či džús. Chutí mu aj mlieko a mliečne výrobky.

Konzervatívny žalúdok

Moderátor síce rád a veľa cestuje, na cestách si však bohatú ponuku jedál nikdy naplno nevychutná.

"Mám s tým trošku problém. Keď som bol pri mori, všetci si vychutnávali morské živočíchy, len ja nie. Keď som bol vo Francúzsku, každý túžil ochutnať plesnivé syry, len ja nie. Nechutia mi ani morské ryby, prekáža mi ich aromatická chuť. Riečne áno, tie mám rád. Už v detstve som chodieval s bratom na rybačku, takže pstruha som jedával dosť často."

Nechutia mu ani olivy, surové paradajky a avokádo. Zato má rád typické slovenské jedlá.

"Mám rád halušky, rezance, strapačky, oravskú slaninu, klobásu, jaternice, tlačenku. Na tejto strave som vyrastal. Doma sme dokonca robievali zabíjačku z prasiatka."

Športom k zdraviu

Aktívne sa venuje športu. Cez leto bicykluje a pláva, v zime chodí do fitnescentra a na lyžovačky. "Dal som si záväzok, že do fitnescentra a na plaváreň budem chodiť aspoň trikrát do týždňa. Šport prospieva môjmu zdraviu a ani sa potom nemusím v jedle príliš obmedzovať. Ak mám pocit, že som pár kíl pribral, vynechám niektoré hlavné jedlá a ešte viac sa hýbem. Nielen kvôli tomu, aby som dobre vyzeral, chcem sa najmä dobre cítiť."

Keď bude vo vlastnom

Pavel Bruchala býva zatiaľ v prenajatom byte a konkrétnu predstavu o vlastnej kuchyni nemá. "Všetko bude závisieť od financií. V najbližšom čase však byt kupovať nebudem, a tak nad zariadením kuchyne ani nerozmýšľam. Určite však viem, že raz by som chcel mať priestrannú a prehľadnú kuchyňu, v ktorej by som mal pohodlie a všetky dôležité nástroje poruke. A samozrejme, chcem, aby vyzerala dobre. Keď do nej vstúpi návšteva, nech vidí, že je zariadená vkusne."

FOTO SME - PAVOL MAJER

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Inzercia - Tlačové správy

  1. Home (ale aj) Office
  2. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  4. Zamestnanec chcel príspevok na stravu, no šéf mal iný názor.
  5. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  6. Zelená Bratislava
  7. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  8. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  9. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové
  10. Znečistenie riek už možno nebude možné zastaviť
  1. Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie
  2. Bezbariérové vozidlo
  3. Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19
  4. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  5. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  6. Zelená Bratislava
  7. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  8. Ruža zmeny
  9. Úpravy automobilov pre ZŤP
  10. No Finish Line v Bratislave sa presúva do virtuálneho priestoru
  1. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 28 931
  2. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 16 174
  3. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 14 923
  4. Čo bude s gastráčmi a miliardy z EÚ ako prekliatie? 13 751
  5. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 12 478
  6. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 10 903
  7. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 793
  8. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 9 144
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 090
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 8 890
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu