Piatok, 17. september, 2021 | Meniny má OlympiaKrížovkyKrížovky

Pečená hus

Hus, soľ, mlieko, voda, hlinený pekáč

Najlepšie domácu, vykŕmenú hus (ideálna váha je od šesť a pol do sedem a pol kila) poriadne nasolíme a necháme aspoň dvanásť hodín odstáť. Potom ju položíme do hlineného pekáča a potrieme z oboch strán mliekom. Podlejeme asi litrom vody. Neprikrytú hus pečieme na najsilnejšej teplote asi tri štvrte hodiny, potom obrátime a pečieme ďalšie tri štvrte hodiny z druhej strany. Potom plameň zmiernime a pomaly dopekáme, celkove je čas pečenia zhruba tri hodiny, záleží na rúre. Aby hus bola mäkká a chrumkavá, musí sa dobre napichať a počas pečenia otáčať.

Skryť Vypnúť reklamu

Inzercia - Tlačové správy

  1. 5 tipov, ako si užiť jeseň v Bratislave a okolí
  2. Ašot Haas v Bratislave: Nenechajte si ujsť umelecký zážitok
  3. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  4. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte
  5. Volkswagen na IAA v Mníchove predstavil koncept elektromobilu
  6. Slovenský orloj – svetová atrakcia
  7. Kanceláriám ešte neodzvonilo
  8. Predplaťte si SME.sk s garanciou vrátenia peňazí
  9. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér
  10. Mikroplasty sú v produktoch každodennej potreby. V ktorých?
  1. Mototechna tento rok predala už vyše 8 tisíc zánovných áut
  2. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  3. Takto dokážu aj vaše peniaze zlepšiť život na našej planéte
  4. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  5. Profesionáli vedia, o čo ide. Ako si vybrať OZV a nepopáliť sa?
  6. Pápež František požehnal základný kameň novej nemocnice
  7. Ašot Haas v Bratislave: Nenechajte si ujsť umelecký zážitok
  8. Stropný zdvihák zlepší život všetkým imobilným ľuďom
  9. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  10. Zateplenie šikmej strechy PUR penou či minerálnou vlnou?
  1. Maldivy, Maurícius či Mexiko sú na dosah jediným letom 7 622
  2. Mikroplasty sú v produktoch každodennej potreby. V ktorých? 6 381
  3. Slovenský orloj – svetová atrakcia 4 720
  4. Radosť zachytiť tieto krásne krivky 4 181
  5. Prehľad bratislavských komunít. Čo všetko sa dá robiť so susedmi 2 217
  6. Mayo Galuška praží extra kávu, oligarcha Hodorovský je Mr. Krach 2 196
  7. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér 1 922
  8. Uznávané štúdio oživilo zanedbané štvrte. Prišlo do Bratislavy 1 842
  9. Zateplenie šikmej strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 1 689
  10. Prvá dáma festivalu 1 586
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Zatvoriť reklamu