1. Zoznámte svoje deti s vodou z vodovodu, vysvetlite im, že sa dá piť a namiesto populárnych sýtených nápojov budú mať každé vlastnú izbu.
2. Predajte lyžiarsky výstroj ako kopu úplne zbytočných vecí, ktoré vôbec nebudete naj-bližšie roky potrebovať. Dajte namiesto toho nabrúsiť korčule a tešte sa, že možno bude tuhá zima a budete môcť využívať prírodné ľadové plochy a plôšky.
3. Postupne zabudnite na vaše auto. Naučte sa chodiť pešo. Ľudia v mestách možno fascinovane zistia, že časovo to pešo do centra trvá rovnako dlho ako na štyroch kolesách (ak rátame aj čas, kým nájdete miesto na parkovanie). Pešiu chôdzu si pochvaľujte ako správny krok na zlepšenie svojho zdravotného stavu.
4. Naučte sa robiť dobrú kávu aj doma.
5. Pri plánovaní rodinnej dovolenky sa sústreďte. Sústreďte sa najmä na svoje okolie (viď bod 3) a staňte sa vyhľadávaným poradcom pre cestovný ruch vo vašom okrese.
6. Odložte si nasledujúci recept na falošný guláš.
Od susedky si požičajte väčšiu cibuľu a v panvičke ju upražte do zlatista na lacnom oleji. Pridajte na maličké kocôčky nakrájaný kúsoček obyčajnej slaninky (200-gramový kúsok vám môže vydržať aj pol roka) a pridajte ešte zopár na tenko nakrájaných koliesok akciovej bravčovej klobásky (aj krátky kúsok budete môcť požívať dlho). Slaninku a klobásku orestujte na cibuľke a poprášte to sladkou mletou paprikou. Pomiešajte, pridajte jednu na kocky nakrájanú čerstvú papriku, dve paradajky (alebo trochu hotového leča), podlejte horúcou vodou a pár minút poduste. Potom to vykydnite do väčšieho hrnca, pridajte nakrájané zemiaky, zalejte primeraným množstvom horúcej vody, osoľte, dajte tam 1 kus nového korenia a 6 kusov celého čierneho korenia (obe balenia vám vydržia dlho) a nechajte variť. Ak ešte máte vegetu, dajte ju tam tiež. Popri varení nastrúhajte ešte jeden surový zemiak na zahustenie a túto hmotu tak isto kydnite do hrnca. Keď si budete požičiavať cibuľu, zoberte si od susedky aj dva strúčiky cesnaku. Falošnému gulášu urobia dobre. Pred úplným záverom pridajte dostatočné množstvo majoránky a guláš je hotový. Podáva sa s predvčerajším chlebom.
Dobrú chuť a príjemné prežitie nasledujúcich rokov vám želá LIVER