Je to skvelé a zahreje to

Zvládne to každý. Horúce vínko či horúca čokoláda vás v zime skvelo zahreje a omámi. Pri varení vína však nevyberte také, ktoré by ste najradšej vyhodili. Víno, ktoré by nikto nepil, radšej vylejte.

Zvládne to každý. Horúce vínko či horúca čokoláda vás v zime skvelo zahreje a omámi. Pri varení vína však nevyberte také, ktoré by ste najradšej vyhodili. Víno, ktoré by nikto nepil, radšej vylejte.

Varené víno na šporáku

1 liter vína, pol litra vody, cukor, množstvo závisí od druhu použitého vína, kúsok celej škorice, 1- 2 klinčeky

Všetko dáme do hrnca a prehrejeme, nie však do bodu varu, len dovtedy, kým sa na povrchu nezačne vytvárať pena. Nevaríme zbytočne dlho, lebo čím dlhšie ho zohrievame, tým viac alkoholu sa odparuje. Odstavíme, precedíme a podávame.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Varené víno z mikrovlnky

500 ml červeného vína, 100 g cukru, 4 klinčeky, 1 bobkový list, 2 kúsky škorice, 4 plátky pomaranča, 1 citrón nakrájaný na plátky.

Všetky prísady zmiešame v miske a zohrievame prikryté 3 minúty pri výkone 600 W. Potom varíme 5 minút pri výkone 360 W. Precedíme do pohárov.

Varené víno trocha rafinovanejšie

1 liter vína, polovicu citróna, 2 dcl vody, cukor, pol dcl brandy, kúsok celej škorice, 1- 2 klinčeky, 2 - 3 zrnká nového korenia

Citrón pokrájame na plátky a potom ho so všetkými prísadami dáme do hrnca. Privedieme takmer do varu, potom hrniec odstavíme z plameňa a necháme všetko prikryté pokrievkou aspoň 20 minút vylúhovať. Precedíme a podávame. Pokojne aj s kolieskom citróna.

Varená pikantná čokoláda

varenú čokoládu, brandy, štipku mletého chilli

SkryťVypnúť reklamu

Varenú čokoládu pripravíte tak, že do vody nastrúhame horkú čokoládu, pridáte cukor a za stáleho miešania varíte aspoň 10 minút. Všetko to zmiešate a podávate horúce.

(šim)


SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  2. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  3. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  4. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  5. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  6. Probiotiká nie sú len na trávenie
  7. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  8. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 341
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 5 902
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 689
  4. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 3 181
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 2 698
  6. Do čoho sa oplatí investovať: zateplenie, čerpadlo či okná? 2 300
  7. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 707
  8. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 604
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu