Recepty Vandy Feriancovej

Kurací perkelt Raz - dva

Šesť kusov kuracích pŕs, 1 veľká cibuľa, sladká červená paprika, polovica kuracieho bujónu, olej, 1 kyslá smotana, 2 dl mlieka, 2 lyžice hladkej múky.

Kuracie prsia pokrájame na tenučké rezančeky. V panvici na oleji upražíme nadrobno posekanú veľkú cibuľu. Vložíme kuracie rezance a opražíme ako čínu. Potom posolíme, pridáme sladkú červenú papriku a aby malo mäso chuť po vývare z kostí, aj polovicu kuracieho bujónu. Mierne podlejeme vodou. V zaváraninovej fľaši rozhabarkujeme smotanu, mlieko a hladkú múku. Zalejeme mäso a necháme prejsť varom. Celý zázrak je hotový za 15 minút a podávame ho s kolienkami.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Slovensko-americká polievka Čo dom dallas

Otvoríme chladničku a pozrieme sa, aké zvyšky starej zeleniny v nej máme. Bez hanby a predsudkov, že nie sme dobré gazdinky, ich očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Použiť sa dá skutočne zmes čohokoľvek, môže v tom byť karfiol, brokolica, paprika, hrach, kaleráb, zeler, mrkva - jednoducho všetko, čo doma máme. Na oleji upražíme cibuľu, vložíme kúsky zeleniny, posolíme, opaprikujeme a chvíľu podusíme. Pridáme nadrobno nakrájané zemiaky, zalejeme vodou, hodíme do toho tri bobkové listy a nasypeme majoránku. Keď zelenina zmäkne, rozhabarkujeme v zaváraninovej fľaši jednu smotanu, dva decilitre vody a dve lyžice hladkej múky. Vlejeme do polievky a kým to všetko prevrie, pretlačíme do nej toľko čerstvého cesnaku, koľko znesú naše žalúdky. Príprava jemne kyselkavej výživnej polievky netrvá dlhšie ako 30 minút.

SkryťVypnúť reklamu

Tvarohové gule Ak budete dobrí

Pol kilogramu sypkého tvarohu, práškový cukor, štipka soli, 4 vajcia, detská krupica, maslo, čerstvé ovocie alebo zaváranina.

Rozmrvíme pol kila sypkého tvarohu, pridáme štipku soli, cukru a 4 žĺtky. Veľmi jemne vmiešame sneh z bielkov (ktorý môžu medzitým vyšľahať ochotné deti alebo hladný partner) a toľko detskej krupice, koľko si žiada cesto, aby sa z neho dali vytvarovať medzi dlaňami guľky. Musia byť mäkké, lebo potom uvarené nie sú ľahké a chutné. Guľky varíme v slanej vode a opatrne ich miešame, aby sa navzájom nelepili. Hotové sú vtedy, keď všetky plávajú po povrchu vody. Na tanieri ich posypeme práškovým cukrom a roztopeným maslom, môžeme pridať aj čerstvé ovocie alebo zaváraninu.


SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 632
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 389
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 725
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 229
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 393
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 765
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 919
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 311
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu