V knihe Červené víno, autorom ktorej je Michael Edwards, nájdu čitatelia nielen poznatky z histórie vinárstva, ale aj prehľad najlepších, značkových červených vín, odborné poznatky o degustácii, podávaní, skladovaní a rôznych výrobných postupoch. Určite zaujmú aj informácie o najznámejších vinárskych oblastiach s mapkami a popismi jednotlivých odrôd viniča, ktoré sa v nich pestujú. Informačne bohatý sprievodca svetom červených vín je navyše doplnený množstvom kvalitných ilustračných fotografií. Tí milovníci vín, ktorí sa chcú dozvedieť ešte viac, nájdu na posledných stranách prehľadnú tabuľku ročníkov, slovníček odborných výrazov a podrobný register. Kniha vyšla vo Vydavateľstve SLOVART.
* * *
Do súťaže o túto knihu sa môžete zapojiť, ak nám napíšte, akú teplotu má mať červené víno, keď ho podávame. Ponúkame vám na výber tri možnosti:
a) 8 až 10 oC
b) 14 až 16 oC
c) 20 až 22 oC.
Odpovede nám posielajte na korešpondenčnom lístku spolu s kupónom. Lístok označte heslom ZÁHRADKÁR-CHOVATEĽ a do týždňa zašlite na adresu: Petit Press, a. s., Námestie SNP 30, 814 64 Bratislava. Mená štyroch výhercov si prečítate o dva týždne.
Minule ste mali za úlohu napísať nám svoje poznatky a skúsenosti z chovu zvierat. Knihy získavajú: Peter CHOCHOLA z Veľkých Levár, Ing. Milan SLIACKY z Detvy, Branislav ŠMELKO z Dobšinej, Patrik PASTOREK zo Strednej veterinárnej školy (oznámte do redakcie adresu) a Anton SZALO z Trnavy .