Sušíme zrelé hrušky s pevnou dužinou. Ak majú šupku tvrdú alebo nevzhľadnú, plody ošúpeme, jadrovníky odstránime a pokrájame na plátky. Plátky dáme do okyslenej vody (na liter vody 1 čajová lyžička kyseliny citrónovej). Chuť a vzhľad hrušiek zlepšíme tak, že ich pred sušením ponoríme do koncentrovaného cukrového sirupu. V 0,5 litra horúcej vody rozpustíme kilogram kryštálového cukru, do horúceho sirupu vložíme hrušky a necháme ich voľne vychladnúť. Potom hrušky scedíme, necháme odkvapkať a sušíme. Poukladáme ich na rošt a začneme sušiť pri teplote 90 až 100 stupňov (30 minút). Ďalšie tri hodiny sušíme pri teplote 70 stupňov a hodinu dosušíme pri teplote 45 až 59 stupňov. Usušené ovocie dáme do plátenných alebo papierových vrecúšok, prípadne do pohárov, a uzavrieme celofánom. Skladujeme ich na tmavom a suchom mieste.