Sušené hrušky

Sušíme zrelé hrušky s pevnou dužinou. Ak majú šupku tvrdú alebo nevzhľadnú, plody ošúpeme, jadrovníky odstránime a pokrájame na plátky. Plátky dáme do okyslenej vody (na liter vody 1 čajová lyžička kyseliny citrónovej). Chuť a vzhľad hrušiek zlepšíme ...

Sušíme zrelé hrušky s pevnou dužinou. Ak majú šupku tvrdú alebo nevzhľadnú, plody ošúpeme, jadrovníky odstránime a pokrájame na plátky. Plátky dáme do okyslenej vody (na liter vody 1 čajová lyžička kyseliny citrónovej). Chuť a vzhľad hrušiek zlepšíme tak, že ich pred sušením ponoríme do koncentrovaného cukrového sirupu. V 0,5 litra horúcej vody rozpustíme kilogram kryštálového cukru, do horúceho sirupu vložíme hrušky a necháme ich voľne vychladnúť. Potom hrušky scedíme, necháme odkvapkať a sušíme. Poukladáme ich na rošt a začneme sušiť pri teplote 90 až 100 stupňov (30 minút). Ďalšie tri hodiny sušíme pri teplote 70 stupňov a hodinu dosušíme pri teplote 45 až 59 stupňov. Usušené ovocie dáme do plátenných alebo papierových vrecúšok, prípadne do pohárov, a uzavrieme celofánom. Skladujeme ich na tmavom a suchom mieste.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  4. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  5. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  6. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  7. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  8. Wolt Stars 2025: Najviac cien získali prevádzky v Bratislave
  1. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  2. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  3. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  5. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  6. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  7. Probiotiká nie sú len na trávenie
  8. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 408
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 032
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 695
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 3 428
  5. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 3 077
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 679
  7. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 615
  8. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 1 555
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu