Vegetariánske recepty Evy Fabulovej

Tempeh guláš

Výhodou vegetariánskych jedál je, že sa v nich dá kombinovať podľa chuti a fantázie.

Tempeh guláš

300 g tempehu, 1 veľká cibuľa, 200 g šampiňónov, 100 g oleja, 500 g leča alebo čerstvých paprík a paradajok, 20 g mletej červenej papriky, soľ, maizena.

Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme očistené, na plátky pokrájané šampiňóny a na kocky nakrájaný tempeh. Orestujeme, pridáme mletú papriku, lečo, podľa potreby podlejeme vodou a dusíme do zmäknutia. Nakoniec zahustíme maizenou, posolíme, prípadne dochutíme sójovou omáčkou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Seitan špeciál ako čína

400 g seitanu špeciál, 1 veľká cibuľa, 100 g šampiňónov, 300 g očistenej, na rezance pokrájanej zeleniny (mrkva, kapusta, pór, kapia), soľ, sójová omáčka, maizena, 100 g oleja.

Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme očistené, na plátky pokrájané šampiňóny a na rezance pokrájanú zeleninu. Chvíľu podusíme a pridáme na rezance nakrájaný seitan. Pomiešame, podľa potreby podlejeme vodou a dusíme. Ak je zelenina mäkká (môže byť aj chrumkavá), podľa potreby zahustíme maizenou, dochutíme soľou, sójovou omáčkou prípadne inými koreninami.

Robi mäso v zemiakovom cestíčku

Robi mäso: 4 plátky, soľ.

Cestíčko: 100 g mlieka, 100 g hladkej múky, 190 g zemiakov, 1 vajce, soľ, olej na vyprážanie.

Plátky robi mäsa obalíme v cestíčku a vyprážame na horúcom oleji do zlatista.

SkryťVypnúť reklamu

Príprava cestíčka: v mlieku rozšľaháme hladkú múku, pridáme postrúhané surové zemiaky, soľ, vajce, dobre premiešame a necháme chvíľu postáť.

Všetky recepty sú zhruba na štyri porcie.

Čo je čo

Tempeh - je sójový syr vyrobený zo sójových bôbov. Používajú sa najkvalitnejšie sójové bôby, ktoré nie sú geneticky modifikované. Tempeh neobsahuje chemické prísady, stabilizátory ani emulgátory. Je jemne dochutený prírodnými dochucovadlami. Je bohatý na bielkoviny, vápnik, horčík, fosfor, železo, vitamíny skupiny B vrátane B12, kyseliny listovej.

Seitan - je ručne robený extrakt z vysokokvalitnej pšenice. Je to čistá bielkovina z pšenice, mierne dochutená sójovou omáčkou a prírodnými bylinkami. Nahrádza mäso a môžeme ho rovnako upravovať.

Robi mäso - je zmes rastlinných bielkovín v textúrovej podobe. Zmes sa pripravuje z červenej repy, obilných klíčkov a najmä z kukuričnej, ryžovej a pšeničnej bielkoviny. Má vysoký obsah vlákniny, nízky obsah tuku a neobsahuje cholesterol. Robi výrobky sú výbornou náhradou mäsa.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME

Komerčné články

  1. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  2. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  5. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre
  6. Zažite začiatkom mája divadelnú revoltu v Bratislave!
  7. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor
  8. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné
  1. Leto, ktoré musíš zažiť! - BACHLEDKA Ski & Sun
  2. Slovensko oslávi víťazstvo nad fašizmom na letisku v Piešťanoch
  3. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy
  4. Zlaté vajcia nemusia byť od Fabergé
  5. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max
  6. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice?
  7. Ako ročné obdobia menia pachy domácich miláčikov?
  8. Probiotiká nie sú len na trávenie
  1. Myslíte si, že plavby nie sú pre vás? Zrejme zmeníte názor 6 551
  2. Expertka na profesijný rozvoj: Ľudia nechcú počuť, že bude dobre 6 254
  3. Unikátny pôrod tenistky Jany Čepelovej v Kardiocentre AGEL 4 704
  4. V Košiciach otvorili veľkoformátovú lekáreň Super Dr. Max 4 031
  5. CTP Slovakia sa blíži k miliónu m² prenajímateľnej plochy 3 130
  6. Jeho technológie bežia, keď zlyhá všetko ostatné 2 934
  7. Ako mať skvelých ľudí, keď sa mnohí pozerajú za hranice? 1 829
  8. The Last of Us je späť. Oplatilo sa čakať dva roky? 1 433
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu